Kadınlar için dudaklar; dişiliği, gençliği ve masumluğu yansıtır. Yüz güzelliğinde önemli rol oynayan dudaklarınızın görünümünden memnun değilseniz “Dudak Dolgusu Hakkında Merak Edilenler” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.
Dişiliğin sembolü olan dudaklar, yaş ilerlemesine bağlı olarak dolgun yapısını kaybeder. Her ne kadar makyaj yapan kadınlar ufak bir hile kullanarak dudak kalemi ile bir nebze olsun dudaklarını büyük gösterebiliyor olsa da makyajda bu işlem zaman zaman kötü bir görünüme de neden olabilmektedir.
Dudak Dolgusu İşlemi Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu için kullanılan madde hyalüronik asittir. Dudakları genetik olarak ince olan, yaşlılık nedeniyle incelme oluşan veya başka bir nedenle dudaklarında şekil bozukluğu oluşan kişiler dolgu işlemi sonrası istedikleri şekilde dudaklara kavuşabilirler. Dolgu işleminde kullanılan madde olan hyalüronik asit, suyu tutan bir maddedir. Estetik cerrahın uzman görüşüne göre dudakların hangi bölgesine dolgu işlemi yapılacağına karar verildikten sonra bu madde dudaklara enjekte edilir. Bu işlem kişinin vücudunun dolguyu eritme süresine bağlı olarak 8-12 ay arasında tekrarlanmalıdır.
Dudak Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dolgu işleminin dudaklara yapılmasından sonra en az 12 saat makyaj yapılmamalıdır. Dolgu işlemi sonrasında hastanede kalmak gerekli değildir ve hemen sosyal yaşama geri dönülebilir. Uygulamanın sonrasında en fazla 2 gün dudaklarda şişlik ve ödem görülebilir. 2. günden itibaren şişlik, ödem ve kızarıklık azalmaya başlayacaktır. Dolgu işleminden sonraki 24 saat içinde çok soğuk veya çok sıcak içecekler ve gıdalar tüketilmemelidir.