Hangi Hastalıklar Göze Vurur?

Gözlerimiz, görme organımız olmanın dışında bizlere, hangi hastalığa sahip olup olmadığımız hakkında bilgi verir. Bu sebeple, halk arasında yaygın tabiri ile hangi hastalıklar göze vurur? sorusunun cevabı önem taşır.

 

 

Hangi Hastalıklar Göze Vurur? Diyabet ve Hipertansiyonun Fark Edilmesinde Göz Muayenesinin Rolü

Halk arasında şeker hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığı olarak bilinen diyabet, ve hipertansiyon, damar tıkanmalarıyla gözde çift görmeye neden olabiliyor. En önemli belirtisi, kişinin iki gözü açıkken de çift görmesidir.

 

Auralı Migren Atakları ve Göz

Auralı migren, toplumda hemen hemen herkesin bildiği bir genel kültür bilgisi ve sağlık sorunu olan migrenden farklı bir hastalıktır. Migrende en belirgin olan rahatsızlık baş ağrısı iken, auralı migren baş ağrısının yanı sıra halüsinasyonlar görmeye ve kolda uyuşmaya sebep olan bir hastalıktır. Auralı migrenin göz ile olan ilişkisi ise, kişinin görme alanında karaltılar, parlak yıldızlar, kırık ve dalgalı görmeler ve görme alanında yaşanan kayıplarla kendini belli etmesidir. Kısaca hastalık, geçici görme kayıplarına neden olabilir. Çok sık rastlanmasa da gözdeki retina tabakasına zarar verip, kalıcı görme kaybına dahi sebep olabilir.

 

Beyin Tümörünün Fark Edilmesinde Gözün Önemi

Beyin tümörü, göz bebeğinde şekil bozukluklarına, aniden gözde oluşan ağrılara ve göz kapaklarının düşmesine sebebiyet verebilir. Kişide beyin tümörüne ait belirtiler daha başlamamışsa dahi, göz doktorunun muayenesinden sonra tespit edilen bu göz hasarları, erken teşhis için hayati bir önem taşır.

 

Karaciğer Hastalıkları ve Gözde Oluşan Renk Değişimleri

Karaciğer hastalıklarında, ilk belirtiler gözde oluşur fakat kişinin bunu kendi bakışıyla anlaması çok zordur. Gözün dış tarafındaki şeffaf kısımda, sadece göz doktorunun anlayabileceği sarı bir halka oluşur, bu halkalar karaciğer hastalıklarının habercisidir. Fakat kolesterol hastalığında, kişinin kendi ve etrafındaki insanlar dahi bunu hastanın gözlerine bakarak anlayabilir. Kişinin göz kapaklarında oluşan sarı birikimler dışarıdan net bir biçimde fark edilebilir.

 

Sabah Şiş Gözlerle Uyanmanın Sebebi Sadece Yorgunluk Olmayabilir

Sabah gözler şiş olarak uyanıldığında, bunun sebebinin yorgunluk ya da uyku saatlerine bağlı olduğu düşünülebilir. Gün içinde bu şişlikler azalarak yok olur. Halbuki her sabah şiş gözlerle kalkmak ve bu durumun gün boyunca uzun sürelerde devam etmesi gizli kalp hastalıklarının habercisi olabilir.

 

Neden Düzenli Olarak Göz Muayenesine Gitmeliyiz?

Hiçbir şikayetimiz olmadığında dahi göz muayenesine gitmek, bizleri yaşayabileceğimiz ya da yaşayıp farkında olmadığımız hastalıkların, erken teşhisini ve buna bağlı olarak daha başarılı bir tedavi sürecini sağlar. Özellikle bazı belirtiler -hafife alınsa da- erken dönemde göz doktoruna gitmek için önemli uyarılar olabilir. Bu belirtilerden en yaygın olanları gözlerde kuruluk, şişme, kanlanma, buğulanma, kaşınma ve göz ağrısıdır. Bu belirtilerin yanı sıra, ailede geçirilen göz hastalıkları, daha önce olunan göz ameliyatları da düzenli muayene olmak için önemli sebeplerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hangi Hastalıklar Göze Vurur?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin