Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi 
Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi 
  1. Haberler
  2. Merak Edilenler
  3. Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi 

Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi 

Kedilerde göz akıntısı nedenleri ve tedavisi nelerdir? Sorusuna yanıt vereceğiz. Konu hakkında bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir kedilerin gözündeki akıntı genellikle sağlıklı bir koruyucu kalkan olarak kabul edilirken, bazı durumlarda farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Göz salgılarının temel amacı gözleri korumaktır. Gözyaşı filmi olarak da adlandırılan bu salgılar, gözleri temizler, nemli tutar ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca göz salgıları gözlerdeki bakteriyel enfeksiyonları önleyebilir. Normalden daha fazla sulanan ve sulanan gözler, farklı sağlık sorunlarının işareti olabilir. Bu yazımızda sizlere, kedilerde göz akıntısı nedenleri ve tedavisi nelerdir? Sorusuna yanıt vereceğiz. 

Kedilerde Oluşan Göz Akıntısının Sebepleri 

Sağlıklı bir kedinin gözleri net, berrak ve açık olmalıdır. Kedinizin göz problemi onu tanımanıza engel olabilir. Göz sağlığı sorunları ameliyat, körlük gibi ciddi sorunlara yol açabileceğinden bu durumda mutlaka veterinerinize haber vermelisiniz. Kedilerde oluşan göz akıntısının en temel sebepleri şu şekildedir; 

  • Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları 
  • Göz Nezlesi (Konjonktivit). 
  • Korneal Rahatsızlıklar 
  • Sulu Gözler 
  • Üveit 

Kedilerde Göz Akıntısı Tedavisi Nasıl Tedavi Edilir? 

Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi 
Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi

Kedilerde birçok farklı faktör göz akıntısına neden olabilir. Bu durumda yapılacak en iyi şey veterinerinize danışmaktır. Bulgulara göre, veteriner kedinizin göz akıntısını tedavi edecektir. Kedilerdeki göz akıntısına şu tedaviler uygulanabilir; 

  • Üst solunum yolu enfeksiyonu, enfeksiyonun nedenine göre antibiyotik, sıvı alımı gibi tedaviler kullanılır. 
  • Göz nezlesi polen, toz ve benzeri dış etkenlerden kaynaklandığı için antibiyotik verilerek tedavi edilir. 
  • Antibiyotik bazlı göz damlası kullanımı, göz temizliği, gevşek kornea tabakalarının çıkarılması, göz ameliyatı gibi tedaviler kornea bozukluklarının en etkili tedavi yöntemler arasındadır. 
  • Sulu gözlerin tedavisi ise veteriner hekiminiz kedinize genel anestezi vererek tıkanmış gözyaşı kanallarını özel sıvılar yardımıyla açmaya çalışabilir. Ortada iltihap varsa tekrar antibiyotikli göz damlası kullanılması gerekebilir. 
  • Üveite neden olan faktörleri belirlemek zor olsa da tedavi kararları bu faktörlere göre verilmelidir. Genellikle üveit durumunda, ağrı ve şişliği gidermek için göz damlası önerilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kedilerde Göz Akıntısı Nedenleri ve Tedavisi 
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin