1. Haberler
  2. Meslekler
  3. Tıbbi Sekreterlik Nedir? Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadardır?

Tıbbi Sekreterlik Nedir? Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadardır?

Tıbbi sekreterlik, kamu ve özel kurum veya kuruluşlarda kayıt tutma, ofis işlerini düzenleme, hastaları kabul etme gibi işleri yapmakla yükümlü kişiye verilen mesleki unvandır. Bu unvanı elde etmek için fakültelerin 2 yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünü başarıyla bitirmesi gerekmektedir. Özellikle günümüzde mesleki tanımlarının daha net ve gerekli görünür olmasıyla birlikte pek çok sağlık kurumlarında V.H.K.İ ya da mesleki tanımına uymayıp sekreter olarak görevlendirilmiş çalışanlar yerine tıbbi sekreterler görev almaktadır. Bu sayede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik cazip ve iş garantisi olan bir meslek olarak görülmektedir.

Mesleğin Gerektirdiği Özellikler

El ve parmak becerisi olan, oturarak çalışmaktan hoşlanan, çevresiyle uyum içinde çalışabilen, yoğun iş temposuna uyumlu, ikili ilişki ve diyalog konusunda özenli, teknolojiyi başarı ile kullanabilen, dikkatli, düzenli, kurallara uyan ve bilgisayar kullanma konusunda problem yaşamayan kişiler olmaları gerekmektedir.

Bölümün Çok Tercih Edilmesinin Sebepleri

Bölümün tercih edilmesindeki en önemli neden eğitim süresinin 2 yıl olmasıdır. Bir diğer özellik ise özel sektör hastanelerde çalışmanın yanında devlet memuru olarak kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanı ile atanma ihtimalinin geçmişe göre daha yüksek olmasıdır. Diğer cazip özellik ise 2 yıllık bölümün Anadolu Üniversitesi AÖF kapsamında okunabilmesidir ve memur atamalarında AÖF kapsamında tek sağlık bölümüdür. Bu sayede fiziki olarak derse gitme zorunluluğu olmadan bölüm okunabilir ve diğer şartların karşılanması durumunda meslek sahibi olmak daha kolay olabilmektedir.

Tıbbi Sekreterlik Nedir? Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadardır?
Tıbbi Sekreterlik Nedir? Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadardır?

Tıbbi Sekreter Maaşı Ortalamaları

Maaş konusunda farklı uygulamalar ve tanımlamalar olsa da genel anlamda kamu ve özel sektör olarak iki ana başlık altında incelememiz doğru olacaktır. Özel sektörde iş yükü ve beklenti çok fazla olmakla birlikte, işin maddi kısmı bir o kadar az olmaktadır. Genel itibari ile özel sektör de asgari ücret seviyesinde maaş verilmektedir. Devlet kurum ve kuruluşlarında maaş konusu daha tatmin edici olarak görülmektedir. Bu kurumlarda Tıbbi sekreter olarak görev yapan memurlar, asgari ücretin 1.5- 2 katına yakın net ücret alabilmekte ve sosyal hakları daha belirgin ve iyileştirilmiş olabilmektedir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tıbbi Sekreterlik Nedir? Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadardır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin