British Council ve Politika ve Kanıt Merkezi (PEC) iş birliğiyle 24 Kasım Perşembe günü Zorlu PSM Sky Lounge’da düzenlenecek olan ‘Yaratıcı Endüstriler Uluslararası Politika Forumu’, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Kenya, Güney Afrika, Mısır ve Türkiye dahil olmak üzere, toplam 17 ülkeden yaratıcı endüstrinin önde gelen profesyonellerini bir araya getirecek. Katılımın ücretsiz olduğu ve gün boyunca devam edecek olan forum, dünya çapında bilgi paylaşımı ve örneklemelerle yaratıcı endüstrilerin karşı karşıya olduğu önemli sorunları ele alacak ve bu alana yönelik çözüm oluşturabilecek sürdürülebilir politikaları tartışacak.
British Council ve Politika ve Kanıt Merkezi (PEC) iş birliğiyle gerçekleşecek ‘Yaratıcı Endüstriler Uluslararası Politika Forumu’, 24 Kasım Perşembe günü Zorlu PSM Sky Lounge’da dünyanın dört bir yanından kültürel ve yaratıcı endüstrilerde çalışan politika yapıcılarını ve sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Gürcistan, Hindistan, İsviçre, Kenya, Kırgızistan, Güney Afrika, Mısır, Özbekistan, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna’dan paydaşlar arasında, yaratıcı endüstriler alanında etkileşim sağlamak ve yeni bağlantılar kurmak için imkan sağlayan foruma katılım ücretsiz olacak.
‘Yaratıcı Endüstriler Uluslararası Politika Forumu’nda, yaratıcı endüstrilerin yakın gelecekte karşı karşıya olduğu önemli sorunları sorgulamak ve yaratıcı ekonominin geneline yönelik çözüm oluşturabilecek sürdürülebilir politikaları tartışmak üzere, farklı konu başlıklarında dört oturum gerçekleştirilecek.
Yaratıcı Endüstriler Politika ve Kanıt Merkezi Uluslararası Konseyi’nin 'Kültür Sektörü ve Yaratıcı Endüstriler için Küresel Gündem' (2021) adlı raporuna dayanan forumun ilk konuşması, raporda belirlenen ve yaratıcı ekonomi alanında kapasite geliştirmeden veri toplamaya, kayıt dışı ekonominin önceliklendirilmesinden etki yatırımına kadar birçok farklı alanı kapsayan 11 eylemin üzerinde duracak.
Yaratıcı beceri, girişimcilik ve kayıt dışı ekonomi nedir?
Forumun ‘Yaratıcı Beceriler, Girişimcilik ve Kayıt Dışı Ekonomilerin Tanımlanmasına Yönelik Çağrı’ başlıklı ilk oturumu, Birleşik Krallık, Brezilya, Güney Afrika, Mısır, Hindistan ve Kırgızistan’dan alanında uzman altı ismi ağırlayacak ve yaratıcılık, girişimcilik ve kayıt dışı ekonomi alanındaki zorluklar ve bu zorlukları aşma yolundaki inisiyatifler ele alınacak. Kültür sektörü ve yaratıcı endüstriler alanında ArGe, etki yatırımı ve yerel/uluslararası iş birlikleri alanlarında fırsat ve engellere odaklanacak olan ikinci oturum, PEC Uluslararası Konsey üyelerin bu alandaki tecrübelerini, önerilerini ve öne çıkan örneklerini paylaşmalarına olanak sağlayacak.
Dünyada yaratıcı endüstrilerden örnek çalışmalar
Forumun son iki oturumu, kültür sektörü ve yaratıcı endüstriler alanındaki tecrübe ve çalışmaları incelemek üzere Türkiye, Gürcistan, Sırbistan, Özbekistan ve Ukrayna’dan uzman beş ismi ağırlayacak. Konuşmacılar, yaratıcı endüstrinin farklı alanlarında gerçekleştirdikleri iyi örnekleri, karşılaştıkları zorlukları ve geliştirdikleri çözüm örneklerini ilk ağızdan paylaşacaklar. Son olarak forumun keynote konuşmacısı PEC Uluslararası Konsey Başkanı John Newbigin, ‘Yaratıcı Bölgeler, Yaratıcı Ekonomiler’ başlığında yaratıcı endüstrilerin, şehirlerin ve ülkelerin gelecek vizyonundaki yerine ve önemine dikkat çekecek.
Forumda aynı zamanda, Beril Sarıaltun ve Ezgi Karadayı tarafından gerçekleştirilecek Beats by Girlz Türkiye müzik performansı, katılımcılara keyifli bir mola imkanı sunacak.
Her oturumun ardından gerçekleştirilecek soru-cevap kısmında katılımcılar, soru ve görüşlerini yöneltme fırsatı bulabilecek. Etkinlik boyunca, Türkçe ve İngilizce simultane çeviri ve Türkçe işaret dili çevirisi olacak. Etkinliğe kayıt yaptırmak ve detaylı program için British Council Türkiye web sayfası ziyaret edilebilir:
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı