Aktif büyüklüğü yüzde 80 arttı: ‘VakıfBank 1,4 trilyon TL’ye ulaştı’

Aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 oranında artıran VakıfBank, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde 1,4 trilyon TL aktif büyüklüğe ulaştı. Nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla milli ekonomiye 1 trilyon 42 milyar TL destek veren VakıfBank, yılın ilk dokuz ayında elde ettiği 22 milyar 880 milyon TL brüt kârından 7 milyar 270 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 15 milyar 610 milyon TL net kâr elde etti. 

 

Banka ayrıca yılın üçüncü çeyreğinde ilave 5,5 milyar TL serbest karşılık ayırarak, toplam serbest karşılıklarını da 9,5 milyar TL’ye yükseltti.

 

Köklü bankacılık deneyimi ile toplumun tüm kesimlerine uygun ürün ve hizmetler sunarak Türkiye ekonomisi için değer yaratan VakıfBank, 2022 yılı üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

 

Bankanın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, küresel ekonomilerde büyüme oranlarının yavaşlamasına rağmen Türkiye ekonomisinin dünya ekonomilerinden pozitif anlamda ayrıştığına dikkat çekti. “Ülkemizin güçlü büyümesindeki lokomotif sektör bankacılık olmuştur” diyen Üstünsalih, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olarak müşterilerimize sunduğumuz finansal hizmetleri, her geçen gün daha da iyileştirmek adına teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, hızlıca uygulamaya alıyoruz. Yanı sıra ticari hayattan hane halkına kadar olan desteklerimizde hız kesmiyoruz. 2022 yılının ilk dokuz ayında da bu anlamda desteğimizi sürdürmeye devam ettik ve nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ülkemiz ekonomisine sağladığımız finansman desteğini, yıllık bazda yüzde 70 artırarak 1 trilyon 42 milyar TL’ye ulaştırmayı başardık. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 66 artışla 794 milyar TL seviyesine çıkarken, aktif toplamımız ise yıllık yüzde 80 artışla 1,4 trilyon seviyesine yükseldi. Ayrıca son yıllarda izlediğimiz politikamızı sürdürerek ülkemiz ihracatına katkı sağlayan, üretim, yatırım ve istihdam odaklı öncelikli sektörleri ve firmaları fonlamaya devam ettik. Söz konusu firmalara kullandırdığımız krediler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 76 oranında artarak 636 milyar TL’ye ulaştı.” 

 

“Kur Korumalı Mevduat Hesapları 150 milyar TL’yi aştı”

Ana fonlama kalemi olan mevduat tarafında da başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını vurgulayan Üstünsalih, “Toplam mevduatlarımız yıllık yüzde 105 artış ile 956 milyar TL seviyesini aşarken, vadesiz mevduatlarımız ise yıllık bazda yüzde 117 oranında artırarak 219 milyar TL seviyesine yükseldi. Toplam 150 milyar TL’yi aşan kur korumalı mevduat hesapları ürün grubuyla müşterilerimizin TL birikimlerine değer katmaya, aynı zamanda mevduatların vadesini uzatarak bilançomuzun aktifiyle pasifi arasındaki vade farkını azaltmaya bu dönemde de devam ettik. Böylece TL mevduatlarımız yıllık bazda yüzde 111 artarak 505 milyar TL’ye ulaştı” açıklamasında bulundu.  

 

“Dijitalleşme ile sürdürülebilirliğe önemli katkı”

VakıfBank’ın dijitalleşme anlamında sektörüne öncülük eden bir konumda olduğunun altını çizen Üstünsalih, müşteri talep ve ihtiyaçları doğrultusunda inovatif ürün ve hizmetleri hızla devreye almaya devam ettiklerini de belirtti. Üstünsalih, “Hizmet anlayışında dijital gelişmeleri ilk sırada gözeterek, şubeden müşteri olma alışkanlıklarını devam ettiren müşterilerimize yeni bir dijital deneyim sunma hedefiyle, süreçleri 5 dakikaya kadar indiren ‘Dijital Onay ile Müşteri Olma’ uygulamamızı da hayata geçirdik. Uygulamamızda, daha önce müşterinin ıslak imzası gereken sözleşme ve formlar, artık VakıfBank Mobil kanalından hızlıca onaylanabiliyor. Süreçlerde zamandan tasarruf sağlayan uygulamamız çevremize de katkı sunuyor. Bankamız sürdürülebilirlik ilkesiyle uyumlu olacak şekilde kâğıt tasarrufunu da üst düzeye çıkarıyor. VakıfBank olarak güçlü teknolojik altyapımızla müşterilerimize her alanda kolaylık sağlayacak ürünler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version