Beşiktaş Genel Sekreteri Mehtap Ferah ve Beşiktaş Yöneticisi Serhan Çetinsaya D-Smart'a konuk oldu

D-Smart’ta yayınlanan Gündem Özel programında bu hafta, Beşiktaş Genel Sekreteri Mehtap Ferah ve Beşiktaş Yöneticisi Serhan Çetinsaya, gazeteci Faik Gürses’in sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Genel Sekreteri Mehtap Ferah, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren yardım çalışmalarına başladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle bir afet merkezi kurduk. Henüz ilk günden iki tırı yola çıkardık. Sonrasında afet koordinasyon ekipleriyle iletişime geçerek yardımları doğru bir şekilde ulaştırmaya çalıştık. Derneklerimiz 111 tır, biz de 110 tırı kulüpten yolladık. Bunun dışında uçak ve deniz yolu ile de gönderdiklerimiz oldu.” dedi.

“HİÇBİR YARDIM BOŞA GİTMEDİ”

Beşiktaş yöneticisi Serhan Çetinsaya ise deprem bölgesine yapılan yardımlarla ilgili olarak konuştu:

“Doğru yere doğru yardımın gitmesini organize ettik ve bir tırın bile boşa gitmemesini sağladık. Operasyonu her bölgenin ihtiyaçlarına göre kurguladık. Bu sayede yardım vatandaşların bir kolisi hatta bir lirası bile zayi olmadı. Deprem 6 Şubat’ta oldu, Hatay’da Beşiktaş’ın kurduğu çadırkent 10 Şubat’ta hazırdı. Bu kadar geniş bir bölgede devlet bu kadar mücadele verirken, biz de bölgedeki dernek ve mağazalarımızdan yardım alarak devletten minimum yardım alarak en üst düzeyde her şeyi kendimiz yapmaya çalıştık. Gönüllü taraftarlarımız gece gündüz çalıştı. Umarız o bölgede sürdürülebilir hizmeti de gönüllülük esasıyla vermeye devam edebiliriz.” diye konuştu.

“AFAD İLE KOORDİNELİ BEŞİKTAŞ ARAMA KURTARMA OPERASYON MERKEZİ KURACAĞIZ”

Mehtap Ferah, “Biz AFAD ve yetkililer ile koordineli olarak Beşiktaş Arama Kurtarma Operasyon Merkezi (BAKOM) yapılanmasını kurduk. Gelecekte de bu tarz afetlerde etkili olmak için böyle bir merkez kurduk. AFAD’dan sorumlu vali yardımcımız gerekirse verilecek eğitimlerden sonra AFAD sertifikası alabileceğimizi söyledi. Biz belirli aralıklarla stadımızda eğitim verip karşılığında AFAD sertifikası vereceğiz. Özellikle Marmara bölgesi ve çevresinde oluşabilecek bir deprem anında koordineli bir şekilde birbirimize ulaşıp hem çalışmalara destek vereceğiz, hem de stadımızı afet merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Kısa süre içerisinde de eğitimleri duyuracağız.”

“OYUNCAK KAMPANYASI SOSYAL MEDYADA 1 MİLYAR KİŞİYE ULAŞTI”

Serhan Çetinsaya Vodafone Park’ta gerçekleştirilen oyuncak kampanyasına değindi:

“Ben bu organizasyonun uluslararası alanda ödül alacağını düşünüyorum. Bize raporlanan verilere göre 24 ülkede haber oluşu, sosyal medyada bir anda en çok konuşulan konu oluşu, 1 milyar kişiye etkileşim olduğu belirtildi. Videonun tamamının yaklaşık 290 milyon izlendiği bize raporlandı. Aslında kampanya anonim oluştu. Çok güzel görüntüler oluştu. Yaklaşık 21-22 bin oyuncak olduğunu düşünüyoruz. Buradaki en büyük kazanç ülkemizde meydana gelen bir olayın uluslararası alanda farkındalığını yaratmak oldu.”

“BIRAKMAM SENİ TÜRKİYEM KAMPANYASI İLE OKULLAR YAPMAK İSTİYORUZ”

Mehtap Ferah, “Bırakmam Seni Türkiyem” kampanyasını anlattı:

“Bölgeye yapılan ziyaretlerde başkanımız birkaç okulun yerle bir olduğunu belirtti ve okul yapılması gerektiğini söyledi. Çocukların geleceğini kurtarmak için böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Desteklemek isteyen herkesin açtığımız yardım kanallarından destek olmasını bekliyoruz.” dedi.

Serhan Çetinsaya da “Bırakmam Seni Türkiyem” kampanyasını anlattı:

“Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlantıya geçtik. Bakanlık ile temasa geçerek, prefabrik okul yapmak için gerekli görüşmeleri yaptık. Burada hem betonarme okullar yapılana kadar geçici bir çözüm üretmiş olduk, hem de daha sonra okulu olmayan köylere bu okulları taşıyabiliriz diye düşündük. Kısa bir sürede işin son haline yaklaştık. İçinde her türlü sosyal aktivitenin de yapılacağı bir okul olacak. Anadolu’da belki kalıcı bir model olarak da kullanılmaya başlanabilir. Fonksiyonel olarak güzel bir okul oldu. Biz de bu projeye destek vermek isteyenler için bu kampanyayı başlattık. Yardım arttıkça okul sayımız da artacaktır. Eylül ayına kadar yapabildiğimiz kadar okul yapmak istiyoruz.”

Deprem felaketi nedeniyle Beşiktaş’ın 120’nci yılında yapılacak etkinlikleri mümkün olduğunca azalttıklarını belirten Mehtap Ferah, “Gerekli izinler alındıktan sonra bazı organizasyonlarımız olacak. İzinler alındıktan sonra duyuracağız. Bu etkinlikten ciddi bir gelir bekliyoruz ve bu geliri de depremzedelere aktarmayı düşünüyoruz.” dedi.

“TFF’NİN GAZİANTEP FK VE HATAYSPOR İLE İLGİLİ KARARI DOĞRU DEĞİLDİ”

Serhan Çetinsaya futbol takımını da yorumladı:

“Biz iyi taraftar olduğumuz için yönetici oluyoruz ve hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben yönetici olarak özellikle futbol takımının ivme kazanmasını istiyorum. Önce İstanbulspor ile oynayacağız ve sonrasında Fenerbahçe deplasmanına gideceğiz. Bu sene lig yarışı enteresan geçiyor. Deprem felaketinden etkilenen takımlarla ilgili Futbol Federasyonu’nun sağladığı imtiyazlardan en çok yara alan kulüp Beşiktaş oldu. Kararın depremin arkasından apar topar alınması doğru değil. Kulüplerin görüşü alınmalıydı. Futbol sahada oynayan oyuncuları değil ciddi bir sistemi temsil eden bir oyun. Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin itirazı da bu yöndeydi. Nisan ayında yapacağımız derbiler için heyecan duyuyoruz evet ama bu alınan karar ile yukarı ile yarış halinde olan kulüpleri zora soktu. Birkaç kişiyle alınan bir karar olması doğru değildi. Biz yine de Beşiktaş’ın mali disiplinini koruyarak, yerinde eleştirileri dikkate alarak yolumuza devam edeceğiz. Bu şartlarda en önemlisi paramızı çarçur etmeden en iyi transferleri yaparak şampiyon olan takımı yaratmak olmalı.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version