Borusan, “Geleceğe İlham Buluşmaları" ile sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratıyor

Borusan Holding, sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon paralelinde ufuk açıcı buluşmalar yayınlıyor. Her ay düzenlenen Geleceğe İlham Buluşmaları ile sürdürülebilirliği farklı bir şekilde ele alan Borusan, serinin son buluşmasında Mazars Denge CEO & Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun ile girişimcilik odağında sürdürülebilirlik konusu ele alındı.

Borusan Holding, sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon başlıklarında farkındalık yaratacak projeler hayata geçiriyor. Sürdürülebilirliği iş süreçlerine entegre etmenin yanında bir sürdürülebilirlik kültürü oluşturmayı ve bu alanda bilinci yükseltmeyi amaçlayan Borusan, Geleceğe İlham Buluşmaları düzenliyor. Her ay gerçekleşen buluşmalarda toplumsal cinsiyet eşitliği, gençler ve iklim krizi, doğa ve insan ilişkisi, insan ve teknoloji odağında sürdürülebilirlik gibi farklı konular ele alınıyor.

EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru moderatörlüğünde düzenlenen buluşmalar Borusan’ın sosyal medya hesaplarından yayınlanarak izleyicilerle buluşuyor.

“Ne iş yaparsak yapalım sosyal ve çevresel etkimizi hesap etmeliyiz”

Video podcast formatında yeni nesil yayıncılık anlayışıyla hazırlanan serinin son buluşmasında Mazars Denge CEO & Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Dr. İzel Levi Coşkun ile girişimcilik odağında sürdürülebilirlik ele alındı. Girişimciliği kişinin ya da ekibin kendini var ettiği bir iş olarak gören Dr. İzel Levi Coşkun, “Sürdürülebilir girişimcilik dediğimizde işin içine anlam da giriyor. Anlam ile o yapılan iş arasındaki ilişki sürdürülebilir girişimcilikte ortaya çıkıyor.

Bu şekilde düşündüğümüzde yapılan her işin bir sosyal ve çevresel etkisi olduğu varsayımından yola çıkarak esas konunun sadece bir gelir modeli oluşturup gelir elde etmek ve büyümek olmadığı, merkeze faydayı da koyabileceğimiz ve toplumsal çevresel faydayla birlikte ekonomik getiriyi birleştirebileceğimiz bir şekilde de düşünebiliriz. Ne iş yaparsak yapalım sosyal ve çevresel etkimizi hesap etmemiz ve onun muhasebesini tutmamız lazım” diyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version