BtcTurk, Gençlik Endeksi G-250’de 52’inci, kriptopara sektöründe 2’inci sırada yer aldı

Gençler en çok BtcTurk’e güveniyor   

  • Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran ve yaklaşık 5 milyon kullanıcıya ulaşan BtcTurk, 13 yıllık sektörde 9 yıllık uzmanlığı ile araştırmalarda ilk sıralarda yer almaya devam ediyor.  
     
  • BtcTurk, 18 – 24 yaş arası gençlerin katılımıyla yapılan ve Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından yayınlanan ve gençlerin en çok güvenip tercih ettiği markaların sıralandığı Gençlik Endeksi G-250 araştırması 2022 yılı sonuçlarına göre; ilk 250 marka arasında 52’inci, kriptopara borsaları listesinde ise 2’inci sırada yer aldı. Böylece BtcTurk, gençlerin en çok tercih ettiği ve güvendiği Türk kriptopara platformu oldu.
     

Türkiye’de Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği, 2013 yılında Türk Lirası ile ilk Bitcoin alım satım işlemini gerçekleştirerek Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran BtcTurk’e gençlerin güveni yüksek…

 

13 yıllık sektörde 9 yıldır uzman ekibi, altyapısı ve finansal gücüyle kullanıcılarının varlıklarını korumak için uluslararası standartlarda çalışan BtcTurk, 18 – 24 yaş arası gençlerin katılımıyla yapılan ve Türkiye İtibar Akademisi (TİA) tarafından yayınlanan Gençlik Endeksi G-250 araştırması 2022 yılı sonuçlarına göre; ilk 250 marka arasında 52’inci, kriptopara sektöründe ise 2’inci sırada yer aldı. Böylece BtcTurk, gençlerin en çok tercih ettiği ve güvendiği Türk kriptopara platformu oldu.

 

TİA tarafından, olarak Z kuşağının itibar konusundaki değerlendirmelerinin belirlenmesi amacıyla geliştirilen G-250 endeksinde sıralanan markalar, Z kuşağının sektörlerinde itibar atfederek 1000’nin üzerinde marka arasında ön plana çıkardıkları şirketlerden oluşuyor.

 

18 Nisan ve 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında CATI (Computer Assisted Telephone Interview) yöntemi kullanılarak, Türkiye genelini kapsayan 26 bölgeden seçilen 4863 kişi ile yapılan Gençlik Endeksi G-250 Araştırmasında, marka ve kurumların yönetimsel performansları kamuoyunda oluşturduğu fayda ve itibar algısı şeklinde tanımlanmış bir endeks olarak puanlanıyor. 

 

Araştırma; gençlerin dinamik ve yenilikçi buldukları, teknolojiye yatırım yapan, dijitalleşmeye önem veren, daha çok kurumsal sosyal sorumluluk sergileyen, sosyal medya mecraları başta olmak üzere pek çok iletişim kanalından gençlere daha çok dokunan markalara daha çok güvendiğini ortaya koyuyor. 

 

Türkiye İtibar Akademisi (TİA) ve Gençlik Endeksi G-250 Hakkında

Türkiye İtibar Akademisi (TİA), Türkiye’de şirket, kurum ve markaların, geleceklerinin şekillenmesinde, kredibilitelerinin belirlenmesinde, görünen ve görünmeyen varlıklarının değerlemesinde öncü bir rol üstlenmeyi hedefiyle çalışmaktadır. Türkiye İtibar Endeksi (TİE), Ekonomiye Fayda Endeksi (EFE) ve Gençlik Endeksi (G-250) gibi üç farklı endeks tanımlayan TİA, iş dünyası ve tüketicilere bu endeks puanlarını oluşturacak araştırmaları yapmaktadır. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version