Dünyanın önde gelen e-ticaret firmalarının üst düzey yöneticileri İstanbul'da bir araya geldi.
Dünya e-ticaretinin devleri, "e-ticaretin Davos"u olarak 9’uncu kez düzenlenen World E-Commerce Forum kapsamında İstanbul'da buluştu. WoW Kongre Merkezi'nde 34 ülkeden 10 binden fazla katılımcıyı ağırlayan forum kapsamında, 150 bini aşkın B2B görüşme gerçekleştirildi.
Beş farklı sahnede ekosistemin profesyonellerinden oluşan 200’den fazla konuşmacının tecrübelerini paylaştığı forumda, ClickMeLive Genel Müdürü Emre İlban da sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı oturuma başkanlık etti. “2024 öncesi bizi bekleyen trendler: E-Ticaret, pazarlama, strateji” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada İlban, herkes e-ticaretin bugününü ve yarınını konuşurken kendilerinin bir adım ötesini konuşmak istediklerini belirterek, “Dünya genelinde artan enflasyon sebebiyle genel giderler arttığı için insanlar artık teknolojide de seçici satın alım yapmaya başladı. Dolayısıyla e-ticaret artık eskisinden daha zor” dedi.
Analytica House CEO’su Kıvanç Ünal, 2023’te yeni bir kriz beklendiğini ABD ve Avrupa’nın da bu durumdan ciddi şekilde etkilendiğini, insanların artık ihtiyaçlarına yönelik alışverişe yönlendiğini söyledi. Meta Vertical Lead Irmak Emekdaş da doğru müşteriye ulaşmak için platformları doğru sinyallerle destekleyip sisteme güvenilmesi gerektiğini söyleyerek, partner şirketler vasıtasıyla tamamlayıcı çözüme yönelmenin önemine değindi. E-ticaret bütçesindeki yurt dışı alışveriş oranının hızla arttığını, bunların çoğunun sosyal medyadan keşfedilmiş ürünler olduğunu kaydetti. Insider Başkan Yardımcısı Kerem Bozokluoğlu ise konuşmasında, sosyal ticaretin ürünler ve algoritma gibi birçok açıdan evrildiğini, bu kadar büyük bir ürün dünyasını yönetmenin zor olduğunu, influencerlar’ın da artık takipçi sayısından ziyade içerik üretme kabiliyetiyle seçildiğini vurguladı.
Dünya e-ticaretinin yeni yol haritasının çizildiği, gelecek vizyonu ve trendlerin ele alındığı forum; bilgilendirme toplantılarının yanı sıra katılımcılarına yeni iş birlikleri ve ticari ortaklıklar oluşturma imkânı da sundu. 3 gün boyunca e-ticaretin kalbinin Türkiye'de atmasını sağlayan forum, sektörün lider markalarının yanı sıra kamu ve özel sektörden üst düzey isimleri de ağırladı.
"Dünyada ve Türkiye'de E-Ticaretin Gelişimi", "Teknoloji Yatırımcılığının Geleceği", "E-Ticarette Müşteri Deneyimi", "E-Ticarette Hız Kavramı" ve "Patronlarla E-Ticaretin Stratejisi" gibi birçok konu başlığının masaya yatırıldığı foruma 40’tan fazla yatırımcı ve fon da katıldı.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı