Enerjisa Enerji, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde yer aldı

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkesi doğrultusunda kurum içinde yarattığı uygulamalarla Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI ) yer alma başarısını gösterdi.

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji,, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yürüttüğü şirket içi politikalar ile başvuru yaptığı ilk sene Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne ( GEI ) girdi.

Cinsiyet eşitliğini taahhüt eden şirketlerin performansını ölçmek için dünyada yapılan en kapsamlı çalışmalardan olan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde, şirketlerin çalışanlarına davranış biçimi, ürün ve hizmetlerinin toplumun ihtiyaçlarına hizmet edip etmediği gibi kriterler ele alınıyor. Endeksi, cinsiyet eşitliğini ‘Liderlik & Yetenek Havuzu’, ‘Eşit Ücret & Cinsiyete Dayalı Ücret Eşitliği’, ‘Kapsayıcı Kültür’, ‘Cinsel Taciz Karşıtı Politikalar’ ve ‘Marka Algısı’ olmak üzere beş kategori üzerinden ölçüyor. Bu kategoriler aracılığıyla GEI çerçevesi, bir dizi metriği cinsiyet eşitliği perspektifiyle değerlendiriyor. 0 – 100 arası bir skalada yapılan değerlendirme, Enerjisa Enerji’nin ise tüm kategorilerde total skoru 79.41 olarak değerlendirildi. Beş değerlendirme kategorisinde en başarılı olduğu kategori yüzde 100 ile “Cinsel Tacizi Karşıtı Politikalar” oldu. Bu başarıyı yüzde 87 ile “Kapsayıcı Kültür” kategorisi takip ediyor.

Eşitlikçi, kapsayıcı, adil bir çalışma ortamını tüm süreçlerimizin merkezinde tutuyoruz.

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer almanın önemine değinen Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, “Enerjisa Enerji olarak toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarımızla uluslararası arenada önemli bir başarı göstererek, en kapsamlı toplumsal cinsiyet eşitliği araştırmalarından biri olan Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) yerimizi aldık. GEI’ye dahil olan şirket sayısı geçmiş yıla göre yüzde 16 arttı. Bu da hepimize gösteriyor ki, toplumsal cinsiyet çeşitliliği ve kapsayıcılığı konusu artık şirket yönetimlerinin ajandalarında giderek yükselen bir öneme sahip. Biz de eşitlikçi, kapsayıcı, adil bir çalışma ortamını stratejimizin temelinde olan sürdürülebilirliğin merkezinde tutuyoruz. ‘Herkes için Daha İyi Bir Gelecek’ vizyonumuzla Türkiye’ nin enerji dönüşümüne öncülük ederken gücümüzü insan odaklı yaklaşımımız ile çalışanlarımızdan alıyoruz.  Cinsiyet eşitliği odağında kadın çalışanlarımızı desteklemeye, yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Uygulamalarımızın dünya çapında onay görmesi bizim için çok önemli bir motivasyon kaynağı. Tüm süreçlerimizin iyileştirilmesi ve insana yakışır politikaları hayata geçirilmesi konusundaemeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Enerjisa Enerji olarak etki odaklı sürdürülebilirlik anlayışı ile kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizen Enerjisa Enerji İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı Yakup Aydilek, “Cinsiyet eşitliği konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bu konuyu destekleyen politikalarımız, fırsat eşitliği, kapsayıcı iş gücü gibi alanlarda hayata geçirdiğimiz başarılı uygulamalarımızla cinsiyet eşitliği konusunda dünyanın en önemli endekslerden biri olan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer almaya yaptığımız ilk başvuru sonucunda hak kazanmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.  Çalıştığımız her alanda güçlerini arkamızda hissettiğimiz çalışma arkadaşlarımızın katkıları ile  çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleri odağında güçlenmeye devam edeceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

45 ülkeden 11 sektör ve 54 endüstride 620’den fazla şirket

2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi (GEI), merkezi 45 ülkede bulunan 11 sektör ve 54 endüstride 484 şirketi içeriyor. 2023 GEI için bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 620’den fazla şirket, Bloomberg GEI Raporlama Çerçevesini kullanarak 2021 mali yılına ilişkin verilerini açıkladı. Bu da toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bağlılığın ve küresel iş dünyasının sosyal verilerin daha şeffaf bir şekilde raporlanması ve ifşa edilmesi taahhüdünde bulunarak anlamlı bir değişim için sorumluluk üstlenebileceğinin kabul edildiğini ve bu anlayışın giderek güçlendiğini gösteriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version