Erkeğin Duygularını İfade Etmekte Zorlanmasının Nedenleri
Erkeğin Duygularını İfade Etmekte Zorlanmasının Nedenleri

Erkeğin Duygularını İfade Etmekte Zorlanmasının Nedenleri

Erkeğin duygularını ifade etmekte zorlanmasının nedenleri nelerdir? Hemen her ilişki iniş çıkışlıdır. Flört döneminin canlılığından sonra birbirine alışma dönemi başlıyor ve birbirinizle bir rutine giriyorsunuz. İlişkinizde karşılıklı tanıma sürecinde sevgiliniz hakkında öğrendiğiniz ve kabul etmenizin zor olabileceği şeyler olabilir. İlişkiniz aşk yolculuğunda ilerlerken ileride daha büyük sorunlar ile karşılaşmamak için aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde iletişim kurmanız önemlidir.

Sevgilinizle aranızdaki bağlılığınız iyi gidiyor gibi görünse ilişkinizin herhangi bir evresinde her şey tam tersine dönebilir. Sevgiliniz bir anda ilgisini kaybedebilir, uzaklaşabilir. Hatta saatlerce ilgiyle gerçekleştirdiğiniz sohbetler daha az ilgi çekici bir hale gelebilir. Karşınızdaki erkek içine kapanık ve mesafeli bir kişiye dönüşebilir. Sizi ilgiyle cevaplayan erkek bir anda tüm söylediklerinize tek kelimelik yanıtlar vermeye veya sadece “hmm” diyerek mırıldanmaya başlayabilir. Bu durumda erkeğin size olan dikkatinin dağıldığını düşünebilirsiniz. Bazen bu durum ilişkide adeta bir depresyon nöbeti şeklinde de gerçekleşebilir.

Erkeğin Duygularını İfade Etmekte Zorlanmasının Nedenleri
Erkeğin Duygularını İfade Etmekte Zorlanmasının Nedenleri

Erkeğin duygularını ifade etmesi zordur

Erkek doğası gereği ve kültürel nedenlerle duygularını genelde ifade etmekte zorlanır. Fakat aranızdaki bağ güçlendikçe ve ilişkiniz ilerledikçe size kendisi ile ilgili birçok şeyi anlatmaya başlayacaktır. İlişkinizin bu evresinde size kendisi ile ilgili olayları anlatmayı bırakır ve duygularını ifade etmeyi sonlandırırsa size büyük ihtimalle güven duymayı da bırakmıştır. Aslında erkek bu noktada ilişkinin kendisini bırakmıştır.

İşte, bir ilişkinin bozulmasına ilişkin olası senaryoları açıklayan ve bir erkeğin duygularını ifade etmekte zorlanmasının 3 nedeni…

Erkekler, ilişkilerde ve evlilikte yanlış olan birçok şeyin suçunu üstlenirken, kadınlar erkeklerin hayatlarını daha iyi hale getirmek için çabaladıklarını söyler. Kendilerince erkeklerin hayatlarını daha düzeltmeye çabalarken bu çabalar esnasında maalesef erkeğin özgüvenini ve kendine verdiği değeri zedeleyici durumlar oluşabilir. Kadın bu konuda dikkatli olmadığı taktirde ilişkide yıpranmalar hatta kopmalar oluşabilir.

Yapılan birçok araştırma evliğin erkekler için hem sağlık hem de kariyer açısından faydalı olduğunu göstermiştir. Yine yapılan bir çok araştırmada erkeklerin kendilerine uygun olmayan eş seçimlerinin de oldukça yüksek düzeyde olduğunu kanıtlamıştır.

2. Destekleyici olmamak.

Erkek doğası gereği daha bağımsızdır fakat duygularını ve aşkını paylaştığı kadının kendisine yargılayıcı değil, her şart altında destekleyici olmasını ister. Bu konuda erkeğin kadına güvenmesi önemlidir. Kadınından yeterli desteği bulamayan, devamlı yargılayıcı davranış gören erkek birlikte olduğu kadından soğumaya başlar ve kendini geri çeker.

3. Sen, onun ruh eşi değilsin.

Kabul etmesi zor bir cümle öyle değil mi? Bir erkek bir kadınla yıllarca birlikte olsa da kendini tamamen açılacak kadar güvende hissetmeyebilir. Hiç bir ilişki kusursuz ve mükemmel değildir. Fakat güven, mutluluk için gereklidir.

Rahat iletişim kurmak, saygılı samimiyet ve her konuda konuşabilmek ilişkide mutluluğun temel öğelerindendir. Birbirinize sevginiz olsa da, çok uzun zamandır birlikte olsanız da eğer birbirinizi anlayamıyorsanız veya her şeyi konuşabilecek, paylaşabilecek kadar samimi olduğunuzu hissetmiyorsanız o zaman siz, onun ruh eşi değilsiniz demektir.

Erkeğin duygularını ifade etmekte zorlanmasının nedenleri bu şekilde sıralanıyor. Bu nedenler dışında duyguları ifade etmekte zorlanmasının bir çok farklı nedenleri de olabilir fakat en temel ve genel nedenler, yazımızda incelediğimiz 3 madde üzerinde yoğunlaşmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erkeğin Duygularını İfade Etmekte Zorlanmasının Nedenleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin