EÜ Takımları TEKNOFEST Karadeniz’de yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Ege Üniversitesi takımları TEKNOFEST Karadeniz’de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Teknoloji meraklılarının yanı sıra medya kuruluşlarının da ilgi gösterdiği Ege Üniversitesi standını ve proje takımlarını Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile TEI TUSAŞ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit ziyaret etti.

 

Ege Üniversitesi, ülkemizin milli teknoloji hamlesine destek vermek, yerli ve milli üretimi artırmak ve teknoloji geliştiren Türkiye hedefine ulaşmak amacıyla paydaş olarak yer aldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali standında ziyaretçilerini ağırlıyor.   107 ülkeden 600 bin yarışmacı ve 27 bin 715 finalist buluştuğu festivalde, Egeli öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan takımların yer aldığı stantlar teknoloji meraklılarına büyük bir ziyafet sunarken, medya kuruluşları tarafından yoğun ilgi görüyor. Stant görevlileri,  Ege Üniversitesi standını ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TEI TUSAŞ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit’e,  Ege Üniversitesinde yapılan çalışmalar ve geliştirdikleri projeleri hakkında bilgiler verdi.

 

         TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal ve TEI TUSAŞ Genel Müdürü Akşit’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi festivali yoğun katılım ve coşkuyla devam ediyor. Bu sene bilim ve teknolojinin kalbi Samsun’da atıyor. Üniversitemizde bilim ve teknoloji temelli oluşturduğumuz ekosistemin somut çıktılarını da standımızda sergiliyoruz. Çalışmalarımız yer yaştan katılımcı tarafından ilgiliyle takip ediyor. Üniversite standımızı ziyaret eden TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal ve TEI TUSAŞ Genel Müdürü Sayın Mahmut Faruk Akşit’e gösterdikleri ilgi ve destekleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Ege Üniversitesi standında ziyaretçiler;  “Oğuz İnsansız Kara Aracı”, “Umay Yüksek İrtifa Roketi”, “İleri Kategori Sualtı Sistemleri Karaburun”, “İnsansız Deniz Aracı – MV Savarona 2”, “İnsansız Hava Aracı – Gökyaran” ve “Biomanus– Üst Ekstremite Ampute Bireyler için Gelişmiş Kol Protezi”ne yoğun ilgi gösteriyor. EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EÜ Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) çalışmaları kapsamında öğrencilerin proje geliştirme süreçlerinde kullandıkları VR Gözlüğünü de deneyimliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version