Eurasia Rail Fuarı Sektörün Önde Gelen Profesyonellerini Bir Araya Getiriyor

21-23 Haziran 2023’te dünyaca ünlü Hyperloop Teknolojisine dair son gelişmelerin de aktarılacağı İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail, uzman konuşmacılar ve dopdolu etkinlik programı ile ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük üçüncü demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı olan, kamu ve özel sektörün en çok kullanılan ürünlerine yer veren Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail, 2011 yılından bu yana Avrasya bölgesinde sektörün nabzını tutuyor. Fuar, sadece bununla kalmayıp mevcut ilişkilere ve yeni iş birliklerine olanak sağlayarak binlerce kişiyi buluşturuyor.

Hem katılımcılar hem ziyaretçiler için demiryolu taşımacılığına yönelik son gelişmelerde detaylı bilgiler ve uzman görüşlerine yer verecek olan Eurasia Rail fuar programında, Hyperloop teknolojisine dair yapılacak olan konuşmalar fuarın en merakla beklenen konuları arasında yer alıyor.

HyperloopTT CEO’su ve 50’yi aşkın sektör duayeni Eurasia Rail Konferans Sahnesinde!

Dünya çapındaki şehirleri ve bölgeleri birbirine bağlayabilen, seyahat süresini ve tıkanıklığı azaltırken çevre üzerindeki etkiyi en aza indirebilen hızlı, güvenli ve sürdürülebilir bir ulaşım modu olarak dikkatleri çeken hyperloop teknolojisinin lider uygulayıcıları Eurasia Rail’de olacak.  

21 Haziran’da Erciyas Holding iş birliğiyle gerçekleşecek “İnsanlık Tarihinde Geliştirilen İlk Hyperloop Projesi: Veneto Hypertransfer” başlıklı oturum Erciyas Holding CEO’su K. Emre Erciyas moderatörlüğünde Hyperloop TT CEO’su Andrés de León’u ağırlayacak.

22 Haziran’da 1000km/s hızla ve 0 doğrudan emisyonla hareket etmek için Hyperloop’un geliştirilmesine öncülük eden İspanya merkezli Zeleros’un Kurucu Ortağı ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Bşk. Yrd. Juan Vicen “Küresel Bir Hyperloop Ağı: Kıtaları Dakikalar İçinde Birleştirme” başlıklı konuşmasıyla konferans sahnesinde yer alacak. 

23 Haziran’da ise Tübitak RUTE iş birliğindeki “Geleceğin Sürdürülebilir Taşımacılığını İnşa Etme Deneyimi” forumu, Teknofest kapsamında düzenlenen “Hyperloop Geliştirme Yarışması”nın 2023 kazanan ekiplerini ağırlayacak. Ardından da “Fırsatlar ve Zorluklar Penceresinde Yeni Nesil Demiryolu Teknolojileri” konulu panelde bu ultra hızlı taşıma sisteminin geliştirilmesindeki ilerleme ve bunu gerçeğe dönüştürmesine yönelik adımlar tartışılacak.

 

2016 yılında Nevada Çölü’nde Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket tarafından çalışmalarına başlanan Hyperloop teknolojisinde trenlerin havasız tünelin içinde, çeşitli yöntemler ile askılama yapılarak ve farklı itki sistemleri kullanılarak raylara ve yere hiç değmeden hareket etmesi amaçlanıyor. Böylece hava direnci ve sürtünme kuvveti olmadığı için aracın uçakların iki katı hızına ulaşması hedefleniyor. Ayrıca küresel bir Hyperloop ağının 40’tan fazla ülkeyi ultra yüksek hızlarda bağlayabileceği, yılda 1,5 milyar yolcu ve 27,5 milyon ton yük taşıyabileceği ve 2050 yılına kadar trilyon gelir fırsatıyla 6,3 giga ton sera gazı emisyonunu azaltabileceği tahmin ediliyor. Dünyada çok ses getiren ve saatte 1200 kilometreye ulaşılması beklenen Hyperloop teknolojisinin yakın zamanda dünyanın her yerinde görülmesi bekleniyor.

 

Sürdürülebilirlik, Enerji, İnovasyon ve Global İş Birlikleri ile Sektörün İtici Güçleri Eurasia Rail’de 

Sektörü bir adım öteye taşıyacak ve yeni kontakların geliştirileceği Sürdürülebilirlik, Enerji, İnovasyon ve Global İş Birlikleri gibi merakla beklenen konularına da yer verilecek olan fuarın konferans programı Ulaştırma ve Altyapı BakanlığıTCDD ve  TCDD Taşımacılık ana desteğiyle gerçekleşiyor. METRO ISTANBULİBBERCİYASASELSANDITECFER, TÜBİTAK RUTE, EU-Rail, ARUS ve RSD gibi sektörün öncü kurum, kuruluş ve derneklerin iş birliği ile 3 gün boyunca 50 uzman konuşmacı, 2000’i aşkın sektör profesyoneli ile buluşmaya hazırlanıyor.

21 Haziran’da Konferans Programı’nın saat 13:30’daki açılış oturumuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ev sahipliği yapacak. TCDD iş birliğiyle “Demiryolu Sektöründe Çağı Yakalamak” adlı panelin ardından TCDD Taşımacılık iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Türkiye Yüzyılında Uluslararası Lojistik” konulu panel sahneye taşınacak. 

22 Haziran 10:30 itibarıyla başlayacak olan konferans programında; ARUS iş birliğiyle Demiryolu Araştırma Ve İnovasyonunda İşbirliği: Avrupa’nın Demiryolu Ortak Taahhüdü Ve Kümelenme Yönleri RSD iş birliğiyle Raylı Sistemlerde Özel Mühendislik Disiplinleri  başlıklı oturumlar yer alırken Metro İstanbul ve İBB  iş birliğiyle olan oturumlar da izleyici ile buluşacak.

Eurasia Rail’da artırılmış gerçeklik, otonom robotlar, siber güvenlik, 3B baskı, simülasyon teknolojileri, BIM ve enerji verimlilik çözümleri ile sektöre damga vuran start-uplar da sektörün öncüleri ile bir araya gelecek. Ulaşım sistemlerinde inovasyon, Ar-ge yatırımlarında yenilikçi teknolojiler, yeni nesil araçlar, siber güvenlik, sinyalizasyon, risk ve data analizleri, veri yönetimi, yolcu deneyimi gibi sektörün her daim radarında olan konuları sahadan deneyimleriyle öncü aktörlerin gözünden 22 Haziran’da 14:15-15:45’da “İnovasyon Sunumları” ile sahneye taşınacak. Dünya üzerinde raylı sistemlerin hızlı, ekonomik, çevre dostu, güvenli ve çağdaş sistemler olmalarından dolayı her geçen gün daha da önem kazandığına ve Türkiye’nin son 20 yılda hızlı tren inşaatında önemli atılım yaptığına dikkat çeken Eurasia Rail Fuar Direktörü Semi Benbanaste, Türkiye’de toplam demiryolu ağının 13 bin 128 kilometreye yükseldiğini belirtti. Benbanaste, “Cumhuriyet’imizin 100. yılı olan 2023 yılında İstanbul’da onuncusunu düzenleyeceğimiz Eurasia Rail’de gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerinin demiryolu sektörüne ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamayı planlarken kapsamlı etkinlik programımız ile de sektördeki yenilik ve teknolojileri ziyaretçilerle buluşturacağız” ifadelerine yer verdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version