Haliç Üniversitesi, Tübitak’ın 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi’nin Destekçileri Arasında

Haliç Üniversitesi, bilginin topluma aktarılması ve yaygınlaştırılmasının yanı sıra görsellik ve etkileşimli uygulamaların ağırlık kazandığı çalışmaları amaçlayan TÜBİTAK’ın “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları”projesi kapsamında ortaya konan “Sürdürülebilir Yarınlara tEKnOLOJİK Adımlar” projesinin paydaşları arasında bulunuyor. 

 

Bilim ve sanat çalışmalarına verdiği önemin yanı sıra öğrenci odaklı öğretim programıyla da vakıf üniversiteleri arasında saygın bir yeri olan Haliç Üniversitesi, bu kez TÜBİTAK tarafından ortaya konan “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” projesine dahil oldu. TÜBİTAK’ın “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” projesi kapsamında Pendik Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Yarınlara tEKnOLOJİK Adımlar” projesi, bulunulan ildeki üstün zekalı çocukların eğitiminden sorumlu ve MEB’e bağlı bir kuruluş olan Bilim ve Sanat Okulları bünyesinde gerçekleştiriliyor.

 

Projenin ikinci günü Haliç Üniversitesinde gerçekleştirildi. “Sürdürülebilir Yarınlara tEKnOLOJİK Adımlar” projesinin ikinci gününe 35 üstün zekalı öğrenci katılım sağlarken; çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenlerin sunumları ve uygulamalı çalışmaları öğrencilere aktarıldı. Bu öğrencilere enerjiden doğaya birçok alanda sürdürülebilirliğin önemi anlatılırken; laboratuvarlarda öğrencilerle beraber çeşitli uygulamalar yapıldı.

 

Projenin açılış töreninde konuşan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu, sürdürülebilir kalkınma kavramı üzerinde durarak, doğal kaynakların bilimsel ve doğru şekilde kullanılmasının gerekliliğini ifade etti. Gelecek kuşakların bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Utlu, sürdürülebilirliğin çocukluk çağında anlaşılmasının, bireysel gelişim ve kalkınma noktasında çok değerli olduğunu belirtti. Ayrıca “Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri” alanında öğrencilere bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

 

TÜBİTAK’ın “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” projesi; ortaokul ve lise seviyesindeki üstün zekalı öğrencileri, üniversite ortamında hocalar ile bir araya getirmeyi ve bu öğrencilerin bilim, teknoloji, sürdürülebilirlik ile ilgili gelişmeleri yerinde görüp, takip etmelerini amaçlıyor. Bu kapsamdaki “Sürdürülebilir Yarınlara tEKnOLOJİK Adımlar” projesi ise çocukların; sürdürülebilirliğin anlamını kavramaları, dünyanın ihtiyacı olan sürdürülebilir kalkınma bilincini deneyimlemeleri ve bu değerleri somutlaştırarak, sürdürülebilir bir gelecek tasarlamaları, çözüm odaklı bakış açısıyla gelecek için harekete geçmeleri ve bu konularda farkındalık oluşturulmasını hedefliyor.

 

Üstün yetenekli öğrencilere sürdürülebilir bakış açısı kazandırmak için İstanbul’da bulunan dört farklı üniversite ile üniversitelerin laboratuvarlarının kullanımının sağlanması, teorik ve uygulamalı eğitimin bir arada verilebilmesi gibi amaçlarla bu üniversiteler ile protokol ve iş birliği sağlanırken; “Sürdürülebilir Yarınlara tEKnOLOJİK Adımlar” projesinin hem kuramsal alandaki eksikliğin giderilmesine hem de uygulayıcılara rehberlik etmesine yönelik katkı sunacağı öngörülüyor.

 

Haliç Üniversitesi’nin yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Pendik Belediyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) projenin paydaşları arasında yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version