Milliyet Mimarlık Perspektifini Zamansız Mekan Deneyimlerine Çeviriyor

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık dergisi temmuz sayısında yaygın normların dışında kalan mimari yaklaşımları araştırıyor.

 

 

Milliyet Mimarlık dergisi, 31 temmuz Pazar günü raflarda yerini alan yeni sayısında; mimari alanda ses getiren güncel gelişmeleri, tipik temaların dışına çıkmış yeni mimari yapıları ve alanında uzman isimlere ait söyleşileri  okuyucuyla buluşturmaya devam ediyor. 

 

Mevcut dokuyla ve çevreyle asgaride uzlaşmak hedefiyle projelendirilen Voyage Torba Oteli, Baraka Mimarlık tarafından kitlesel tüketim alışkanlıklarına göre şekillenmiş “tipik otel” şemalarından uzak durularak tasarlandı. Ufalama, ölçek küçültme, altyapı grupları oluşturma ve alt-mikro bölgelere ayırma kararları ile zamansız mekan deneyimleri sunuldu. Otelin tasarımında bulunan su ile ilintili sıra odalar ve kademeli olarak özel-kamusal alan geçişleri adeta kendinden öncekileri dikkate almayan bir üslup edindi. Bilinenin dışına çıkan bir diğer proje PH7800, MAS tarafından kullanıcıların deneyimini mekanın içinde ve dışında yer alan elementlere veya vistalara yönlendiriyor. Proje, mekanların hareket halinde keşfedildiği açık uçlu küratöryel bir tasarım yaklaşımı ile biçimlendiriliyor. 

 

Retrospektif sayfalarında Post-modernizmin en güçlü isimleri arasında anılan İspanyol Mimar Ricardo Bofill’e yer veriliyor. Eserleri 20.yüzyılın en etkileyici eserleri arasında kabul edilen mimarın, yaygın normların dışında kalan üslubu inceleniyor. Söyleşi kısmında, birçok ödüle sahip 9016 Mimarlık kurucuları Bilge Altuğ ve Mehmet Metin Polat ile mimarlık kariyerlerindeki başarılı yolculukları konuşuldu. 19.Sayıda mimar Yasemin Şener tarafından kaleme alınan “Duyduk duymadık demeyin: Form artık fonksiyonu izlemiyor!” makalesinde, mimarlık ortamındaki yerel ölçekteki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmeler bulunuyor.

 

31 Temmuz Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilen Milliyet Mimarlık dergisine; Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da erişilebiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version