Muğla Büyükşehir’in Kısa Mola Merkezlerinde yüzler gülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak engelli bireylere hizmet vermek için kurulan Kısa Mola Merkezleri faaliyetlerine devam ediyor. Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde bulunan Kısa Mola Merkezleri ile bugüne kadar 330 aileye 5 bin 405 kez hizmet verildi.

 

Sosyal Belediyecilik hizmetlerinde önemli projeleri hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kısa Mola Merkezileri ile takdir topluyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde hizmete başlattığı Kısa Mola Merkezleri, Marmaris, Milas ve Fethiye’de ailelere hizmet vermeye devam ediyor.

 

Ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola Merkezlerinde çocuklar, eğlenceli etkinliklerle kaliteli zaman geçiriyor. Engelli bireylerin sevinçle karşıladığı örnek proje ile aileler kısa bir mola verirken, çocukların kişisel gelişimine de büyük katkı sunuluyor. Engelli bireylerini Büyükşehir Belediyesi’nin Kısa Mola Merkezlerine güvenle emanet eden aileler, günlük işlerini rahatlıkla hallederken, kendilerine de zaman ayırabiliyor.

 

Bugüne kadar 330 aileye 5 Bin 405 kez hizmet verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak 2016 yılında Menteşe ilçesinde daha sonrasında Fethiye, Milas ve Marmaris ilçelerinde hizmete başlayan Kısa Mola Merkezleri, diğer belediyeler tarafından da örnek proje olarak hayata geçirilmeye devam ediyor. Örnek proje olarak takdir toplayan Kısa Mola Merkezlerinde bu güne kadar Menteşe ilçesinde 150 aileye 3 bin 907, Milas ilçesinde 51 aileye 907, Fethiye ilçesinde 63 aileye 1237, Marmaris ilçesinde ise 66 aileye 252 kez olmak üzere toplam 330 aileye 5 bin 405 kez hizmet verildi.

 

Engelli bireyler evinden alınıp evine bırakılıyor

Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde bulunan Kısa Mola Merkezleri, 5 yaş ve üzeri engelli bireyleri ayda 4 defa 3’er saat süreyle misafir ediyor. İl genelindeki Kısa Mola Merkezlerinden yararlanmak isteyen engelli bireyler, talep etmeleri halinde özel dizayn edilen araçlarla evlerinden alınarak merkeze getiriliyor ardından tekrar evine geri bırakılıyor. Randevusu kesinleşmiş engelli bireylerin transfer işleminde araçta şoför ve refakatçı dışında kimse bulunmuyor ve maske ile hijyen kuralları çerçevesinde nakil işlemi gerçekleştiriliyor. Ayrıca Kısa Mola Merkezlerinden yararlanmak isteyen engelli ailelerinin en az 1 gün önceden 444 48 01/7 telefon numarasını arayıp randevu almaları yeterli oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version