Otizmli Milli Yüzücümüz Hikmet Cem Sezgin’den Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda Büyük Başarı!

Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları öğrencilerinden Hikmet Cem Sezgin, erken tanı ve eğitimin, otizmli bir bireyin hayatında nasıl fark yaratabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak adından başarıları ile söz ettirmeye devam ediyor. Sporcu kimliği ile başarıdan başarıya koşan Hikmet Cem, Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda 800 metre serbest bireysel yarış Avrupa üçüncülüğü ve 4×100 bayrak yarışında Avrupa ikinciliği olmak üzere yüzme alanındaki madalyalarına yenilerini ekledi.

 

Polonya Krakow’da gerçekleşen Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda Hikmet Cem ve onun gibi pek çok çocuk ve gencin başarı haberlerini gurur ve mutlulukla takip ettiklerini belirten Hikmet Cem Sezgin'in annesi, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin:

 

“Otizmle 24 yıl önce oğlum Hikmet Cem’in dünyaya gelmesiyle tanışmış, yaşadığım zorluklar sonrasında onun gibi olan pek çok otizmli çocuğa umut olmak, otizmli çocuklarımızın derecesi ne olursa olsun eğitimle ilerleyebileceklerine beraber tanık olmak için model okul kurmaya karar vermiştik. Bugün pek çok öğrencimizin, mezunumuzun başarı haberleri ile gururlandığımız günler yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan Tohum Otizm Vakfı Okulu değerli öğretmenlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda Özel Sporcular Para Yüzme Milli Takımı hepimizi gururlandırdı. Yüzme Milli Takımı’nda ülkemizi temsil eden oğlum Hikmet Cem, Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atarak madalyalarla döndü ve bizlere büyük mutluluk yaşattı. Özellikle Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunu, antrenörlerimizi, aileleri kutluyor; bugüne kadar oğlumu destekleyen onu antrene eden kıymetli hocamız Cevahir Gürler'e teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

 

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. 

 

Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version