Ramazan Ayında Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Ramazan ayında beslenme planlaması oruç tutacaklar için büyük önem taşıyor. Oruç süresince düzensiz beslenme gerçekleştirildiğinde bazı rahatsızlıklar oluşabiliyor. Kolesterol bu rahatsızlıkların başında gelmektedir. Özellikle hazımsızlık, mide yanması gibi rahatsız edici hastalıkların temel sebebi, neyi ne kadar yememiz gerektiğini tam olarak düzenleyememiş oluşumuzdan kaynaklanmaktadır.

Öncelikle Ramazan ayında aşırı yiyecek tüketimi yapmamamız gerekmektedir. Çok fazla besin tüketerek tokluk seviyenizi gün içine yayamazsınız. Karnınızı normal seviyede doyuracak kadar besin almanız size çok daha fazla yarar sağlayacaktır. Örneğin sahura kalktığınız vakit sürekli hamur işi yerseniz gün içinde hem susayacak hem de sağlıklı bir öğün yapamayacaksınız. Onun yerine haşlanmış yumurta gibi hem sağlıklı hem de doyurucu besinler tüketmeniz sizi tok tutacak ve rahatsız etmeyecektir. Sofranızda yeşilliğin bulunması da ayrıca önemlidir. Çok fazla tatlı tüketmemeye ayrıca önem göstermelisiniz. Gazlı içeceklerden bu ayda daha fazla uzak durmalısınız. Sürekli bir şeyler yemek yerine sağlıklı ve kalorilerini hesapladığınız yiyecekleri tüketmeniz bu ay için çok daha önemlidir.

Ramazan Ayında Beslenme İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan Ayında Beslenme İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sahura kalkmak çok önemlidir. Sahurda ağır yiyecekler yerine daha rahat sindirebileceğiniz besinleri tüketmek faydalı olacaktır. Kahvaltı tarzında geçirmek ve hurma, süt gibi tok tutan yiyecek ve içecekleri tüketmeniz oldukça yararlıdır. Akşam yemeği şeklinde ağır yiyeceklerden kaçınmalı hamur işini olabildiğince azaltmanız gerekmektedir.

Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Su tüketimi bir anda olmamalı. En fazla yapılan yanlışlardan birisi de sahurun bitmesine yakın çok fazla su içmektir. Aşırı su tüketimi vücudunuz için pek bir işe yaramamakla birlikte uykunuzun kalitesini düşürecek, sizi sürekli olarak tuvalete çıkmak zorunda bırakacaktır. Bunun yerine iftardan sonra düzenli olarak belirli aralıklarla su içmek bünyeniz için önemlidir.

Ramazan Ayının Bünyemize Faydaları Nelerdir?

Ramazan Ayında Beslenme Hakkında Bilgiler

Ramazan ayında midemizi bir nevi tatile çıkarmış oluyoruz. Sene boyunca biriken toksinleri atmasına fırsat vererek bünyemizin bağışıklığını da güçlendirmiş oluyoruz. Beynimizin çalışma seviyesini bu ayda birazcık daha arttırıyoruz. Bunun sebebi ise midenin dolu olmaması beyin için oldukça yararlı ve düşünme kabiliyeti bakımından gelişmesine neden olmaktadır. Orucun yararları oldukça fazla olmakla birlikte doğru beslenme her zaman olduğu gibi bu ay için önemli bir yere sahiptir.

Oruç Tutmak Zararlı Mı?

Sahur ve iftarı düzensiz olarak yapılırsa elbette ki zararlı sonuçlar doğuracaktır. Doğru beslenme düzeni oluşturulduğu takdirde faydası oldukça fazla olduğu gibi vücudumuzun da ihtiyacıdır. Su tüketimi gibi konularda dikkatli davranmak, yemek miktarlarında aşırıya kaçmamak oldukça önemlidir.

 

Exit mobile version