Rektör Prof. Dr. Budak, “Topluluklarımız kampüsümüzün en önemli parçası”

Ege Üniversitesi bünyesinde aktif olarak faaliyet gösteren 91 topluluk ile gençler hem yeteneklerini keşfediyor hem de yeni dostluklara ilk adımlarını atıyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet sürdüren 91 topluluğa 30 bin öğrencinin üye olduğunu belirterek, yeni eğitim öğretim döneminde Ege Üniversitesi ailesine katılan gençleri öğrencileri topluluklarına üye olmaya davet etti.

 

Ege Üniversitesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda 91 öğrenci topluluğu bulunuyor. Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğundan Bilim ve Teknoloji Topluluğuna, Ege Savunma Teknolojileri Topluluğundan Elektronik Sporlar Topluluğuna, Gastronomi Topluluğundan Kadın Bayrak Futbolu Topluluğuna, Sosyal Danslar Topluluğundan Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Tiyatro Topluluğuna kadar geniş yelpazede her öğrencinin ilgi alanına göre bir topluluk aktif olarak faaliyet sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Budak, “Ülkemizde, Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumsal akreditasyon programı kapsamında 5 yıllık tam akreditasyon alan ilk üniversiteyiz. Türkiye’deki 200’den fazla üniversite arasında üniversitemiz, 20 araştırma üniversitesinden biri. Şeffaf ve erişilebilir yönetim anlayışımız, öğrenci odaklı uygulamalarımızla üniversitemizde oluşturduğumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamımız, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması TÜMA- 2022 raporunda öğrencilerden tam not alarak A Plus düzeyinde yer aldı” dedi.

 

 

“Türkiye’nin en büyük şehir kampüslerinden birisiyiz”

 

Öğrenci topluluklarının üniversiteler için önemine değinen Rektör Prof. Dr. Budak,  öğrencilerin ders dışı zamanlarını iyi değerlendirebilmelerinin önemli olduğuna dikkat çekti. Ege Üniversitesinin, Türkiye’nin  en büyük şehir kampüslerinden birine sahip olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr.  Budak, “Ülkemizin dört mevsim yeşil kampüslerinden birisiyiz. Bisiklet ve yürüyüş yollarımızla örnek bir yerleşkemiz var.  Üniversitemizde öğrencilerin serbest zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için farklı alanlara hitap eden 86 öğrenci topluluğumuz mevcut.  Türkiye’nin en donanımlı kütüphanelerinden biri olan Kütüphanemizde, yaklaşık 300 bin basılı kaynak, 9 milyon elektronik kaynak, 162 akademik veri tabanı, 609 sesli kitap, 30 dil için Rosetta Stone üyeliğiyle öğrencilerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz. Ayrıca kütüphanemiz, vize ve final sınavlarında 7 gün 24 saat açık. Benimsediğimiz öğrenci odaklı eğitim felsefesi doğrultusunda Türk yükseköğretimine örnek olacak pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Öğrencilerin yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlamak adına Öğrenci Senatosunu ve Öğrenci Dekanlığını kurduk. Öğrenci Danışmanlık Sistemi, Turkuaz Masa Çözüm Merkezi ve Canlı Destek Hattı, Mezun Kart Uygulaması, Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezinin kurulması gibi pek çok ilki hizmete sunduk.  Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi (Ege Plus) ile öğrencilerin eğitim dışındaki faaliyetlerini belgelendirmelerini sağladık. Yine öğrencilerimiz için Ege Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği hastanemizde öncelikli randevu sistemini oluşturduk” diye konuştu.

 

 

“Egeli olmanın ayrıcalığını doya doya yaşayacaklar”

 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yıl içerisinde eğitim öğretimin en önemli paydaşı olarak faaliyetlerini sürdüren bu topluluklarımız, bir yandan öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasına olanak tanırken diğer yandan sosyalleşmelerine, kampüsü yakından tanımalarına ortam sunuyor. Burada öğrencilerimiz yaşam boyu süren dostluklar ediniyor. Egeli olmak demek ayrıcalıklı olmak demek. Egeli olmanın ayrıcalığını doya doya yaşamak isteyen öğrencilerimi bilim, sanat ve spor ile iç içe olan kampüsümüzün ayrıcalıklarından faydalanmaya davet ediyorum. Yeteneklerini ortaya çıkarmalarını istiyorum. Öğrenciyi merkeze alan uygulamalarıyla fark yaratan kampüsümüzde eğitim hayatına başlayan öğrencilerimizin, ulusal ve uluslararası ağlarla entegre topluluklarımıza üye olmalarını bekliyorum” dedi. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version