Sülfatsız Şampuan Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız şampuan son zamanlarda popülaritesini arttıran bir kozmetik ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Şampuan seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri sülfat içeriğidir. İçerisinde sülfat barındıran şampuanların saç derisine ve saç tellerine büyük bir zararı vardır. Şampuanın köpürmesini sağlayan içeriğe sülfat adı veriliyor.

Şampuan tercihi yaparken kesinlikle sülfat içermeyen şampuanları tercih etmeye özen göstermek gerekir. Son yıllarda sülfatsız olarak üretilen şampuanların sayısı giderek artmaktadır. Özellikle saç dökülmesi gibi problemleri beraberinde getiren sülfat, kepek oluşumu gibi problemlere de sebep olabilir.

Sülfatsız Şampuan Nedir?

Sülfat içermeyen şampuanlara temiz şampuan adı veriliyor. Özellikle saç dökülmesi gibi problemleri beraberinde getiren sülfat, kepek oluşumu gibi problemlere de sebep oluyor. Bu nedenle, saç sağlığına zararlı olan sülfatlı şampuanlar yerine sülfatsız ürünler kullanmak gerekiyor.

Az köpüren ve saçlarda daha yumuşak bir his bırakan şampuanlara sülfatsız şampuan adı veriliyor. Özellikle, boyalı saçlara sahip olan kişiler sülfatlı şampuanları tercih ettiği zaman çok daha sert ve kırılgan bir saç yapısına sahip oluyorlar. Bu sebeple, şampuan seçiminde mutlaka sülfatsız olandan yana tercih yapmak gerekiyor. Bebek şampuanları içerisinde genellikle sülfat bulunmuyor.

Sülfatsız Şampuan Nedir ve Faydaları Nelerdir?
Sülfatsız Şampuan Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız Şampuan Faydaları Nelerdir?

Bu şampuanların saç sağlığı üzerinde pek çok faydası bulunuyor. Özellikle saçların daha yumuşak ve daha parlak bir görünüm kazanması için sülfatsız şampuan tercih edilmelidir.

Aynı zamanda saç dökülmesi ve kırılması gibi problemler yaşayan kişilerin de kesinlikle sülfat içermeyen şampuanları tercih etmesi gerekiyor. Sülfat içermeyen şampuanların en büyük faydalarından biri, saç derisinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmasıdır. Bu şampuanlar, saç derisinde kepek oluşumuna sebep olduğu için olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Sülfat içermeyen şampuanlar tercih ederek kepeklenme, saç derisinin pullanması engellenebiliyor. Aynı zamanda sülfat içermeyen şampuanlar tercih edildiği zaman çeşitli alerjik reaksiyonlar ortadan kalkmış olur. Sülfat içermeyen şampuanlar saç derisini tahriş etmez.

Sülfat Nedir?

SLS olarak bilinen sülfat, şampuanların köpürmesini sağlayan maddelerden biridir. Orta derecede tahriş yapma özelliği taşıdığı için şampuan seçiminde bu konuya çok dikkat etmek gerekir. Kimyasal madde olan sülfat, cilt tarafından çok kolay bir şekilde emilim özelliği gösterir. Cilt bu kimyasal maddeyi emdiği zaman kanserojen maddeler üretmeye başlar.

Günümüzde pek çok kozmetik ürününün içerisinde özellikle şampuanların köpürmesini sağlayabilmesi için çok fazla tercih edilmektedir. Sülfatsız şampuan az köpürse de saç derisi ve cilt sağlığı açısından son derece sağlıklı bir üründür.

Sülfatın Zararları Nelerdir?

Kimyasal maddelerden biri olan sülfat, cilt üzerinde pek çok zararlı etkiye sahiptir. Sülfatın zararları aşağıda maddelendirilmiştir;

  1. Östrojen hormonu gibi bir çalışma göstererek cinsel sağlığı ciddi oranda etkiler.
  2. Göz bölgesi ile temas eden sülfat büyük zararlar verir.
  3. Alerjik reaksiyonları tetikleyerek cilt üzerinde çeşitli oluşumlara sebep olur.
  4. Sülfat cilt tarafından fazla emildiğinde özellikle iç organları çok büyük bir zarar verebilir.
  5. Sülfatsız şampuan ile kıyaslandığı zaman içerisinde çok daha fazla kimyasal madde barındırdığı için saç hücreleri ve yapısına büyük bir zarar verir.
  6. Kanser oluşumuna sebep olan diğer kimyasal maddeleri harekete geçirdiği için kanser oluşumu söz konusu olur.
  7. Cilt üzerinde kuruma ve pul pul dökülme gibi problemler meydana geliyor.
  8. Saçların dökülmesine ve daha sağlıksız bir görünüm kazanmasına sebep olur.

Hem cilt üzerinde hem de iç organlar üzerinde büyük zararlara sebep olduğu için sülfat kullanımından kaçınmak gerekiyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sülfatsız Şampuan Nedir ve Faydaları Nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Liste Makale ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin