Yeni endüstri çağının kişiselleşen ihtiyaçlarına cevap veren teknoloji

Yenilikçi haberleşme protokolü CC-Link IE TSN’in sanayiye kazanımları IoT Türkiye Kahve Sohbetleri’nde konuşuldu

 

Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), dünyanın farklı ülkelerinde yer alan üye şirketlere destek vermek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda IoT Türkiye tarafından organize edilen Kahve Sohbetleri etkinliğine sponsor olarak katılan CLPA, yeni endüstri çağının hızlı değişen dinamiklerine uyum sağlayabilen CC-Link IE TSN’in sanayiye olan kazanımlarını anlattı. Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi’nde (KWORKS) gerçekleşen ve eş zamanlı olarak IoT Türkiye sosyal medya kanallarında da canlı yayınlanan etkinliğin moderatörlüğünü Can Güleren üstlenirken, CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel ve CommScope firmasından Ruckus Sistem Mühendisi Nabi Hacıgaffaroğlu konuşmacı olarak yer aldı. 

 

133 üyeyle başladığı yolculuğuna 3 bin 900’ü aşkın şirketle devam eden ve güçlü ortaklık sistemiyle endüstriyel haberleşme sistemlerinin gelişmesinde global bir oyuncu olarak konumlanan CLPA, IoT Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşen Kahve Sohbetleri etkinliğine sponsor olarak katıldı. IoT Türkiye sosyal medya hesaplarında eş zamanlı olarak yayınlanan etkinliğin moderatörlüğünü ise IoT Türkiye Kurucusu Can Güleren yaptı. CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel ve CommScope firmasından Ruckus Sistem Mühendisi Nabi Hacıgaffaroğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, sektör temsilcileri ve üniversite öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı.  

 

CC-Link IE TSN ile fabrikalar esnek üretim modeline geçiyor 

Fabrikalarda robotlar dahil tüm makine ve sistemlerin birbiriyle çok hızlı ve kesintisiz bir şekilde haberleşmesinin şart olduğu günümüzde fabrikaların ihtiyaç duyduğu hız için endüstriyel haberleşme teknolojilerine büyük iş düştüğünü söyleyen CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel; “Sanayide artık hıza, esnekliğe ve kişiselleştirilebilir çözümlere ihtiyaç duyuyoruz. Veri akışının kontrollerini ve önceliklendirilmesine imkân tanıyan Zamana Duyarlı Ağ (TSN) ise sanayinin ihtiyaç duyduğu tüm bu kritik parametreleri sağlıyor. Yeni nesil bir ağ olarak dikkat çeken CC-Link IE TSN, gelecekteki pazar taleplerini karşılamak için geliştirilen Zamana Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisini içeriyor. Çok boyutlu bir üretim fonksiyonu olan esneklik için gerekli koşulları sağlayan bu teknoloji, firmaların performansından taviz vermeden değişen şartlara uyarlanma becerisini de artırıyor. Müşteri tercih ve ihtiyaçlarına daha hızlı cevap veren özelleştirilmiş hizmetin önünü açıyor” şeklinde konuştu. 

 

Ortak bir IoT erişim ağı ile maksimum fayda sağlanıyor

IoT çözümlerini kullanmak isteyen kuruluşların karmaşık ve farklı standartlar, cihazlar ve hizmetler ekosistemiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen CommScope firmasından Ruckus Sistem Mühendisi Nabi Hacıgaffaroğlu; “Bu karmaşıklık genellikle kurumsal IoT uygulamalarını yavaşlatıyor veya tamamen durduruyor. Fakat IoT için kullanılacak ortak bir erişim ağı, IoT sensörünü ve cihaz eklenmesini basitleştiriyor, tek tip güvenlik protokolleri oluşturabiliyor ve IoT uç nokta yönetimini ve politika ayarını birleştirebiliyor. Kısacası ortak bir IoT erişim ağı, kuruluşların IoT kullanımından daha hızlı fayda elde etmesini sağlıyor. RUCKUS IoT Suite, LAN ve WLAN altyapısının yeniden kullanımı yoluyla IoT erişim ağlarının oluşturulmasını basitleştiriyor. Böylece uygulamaları hızlandırıyor, maliyeti düşürüyor ve IoT çözümlerinden elde edilen faydaları artırıyor. CommScope RUCKUS IoT ağı ile kuruluşlar, yeni veya mevcut RUCKUS Wi-Fi altyapıları üzerinden IoT trafiğini taşıyabiliyorlar” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version