Yeşil Mutabakat Sürdürülebirliğe Ulaşmanın Yol Haritası

Son yıllarda hayatımıza girmiş olan geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi kavramların önemine dikkat çeken ve sektördeki üreticilere doğayı korumak adına el ele verme çağrısı yapan 6. Uluslararası Kozmetik Kongresi sektörün öncü temsilcilerini buluşturdu.

 

Bu yıl 6.sı düzenlenen ve ana teması “Yeşil Mutabakat” olan Uluslararası Kozmetik Kongresi, katılımcılara izletilen açılış videosunun ardından KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman ve KÜAD Kongre Başkanı Fuat Arslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sevil Azak Sungur ve İzgören Akademi’nin kurucusu Ahmet Şerif İzgören de kürsüye çıkanlar arasındaydı.

 

YOL HARİTAMIZ YEŞİL MUTABAKAT

KÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman açılış töreninde; “Geçen yıl da konu edindiğimiz sürdürülebilirliğin yanı sıra bu yıl ek olarak Yeşil Mutabakatı da konu ediniyoruz. Biz sürdürülebilirliği ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik olarak 3 başlık altında inceliyoruz. Biz KÜAD olarak bunlarla ilgili faaliyetler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sektör olarak ilk adımımız farkındalık yaratmak. Önceden hayatımızda olmayan karbon ayak izi ve döngüsel ekonomi gibi kavramların artık yaşamımızın bir gerçeği haline geldi. Bu kavramlarla başa çıkamayan hiçbir oluşum varlığını sürdüremez. Bu bağlamda herkesi Türkiye’nin kozmetik sektörü üreticileri olarak birlikte hareket ederek dünyamızı daha az kirletmeye ve daha fazla dönüştürmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Kongrenin ana teması olan yeşil mutabakata dikkat çeken KÜAD Kongre Başkanı Fuat Arslan ise konuşmasında “Ekosistem ve biyoçeşitliliği koruyan, toksik maddelerden arındırılmış, çevre açısından sıfır kirliliği hedefleyen, temiz ve sürdürülebilir bir endüstri için harekete geçmek; bu hedefler yolunda da üretim ve tüketim kaynaklı inovasyonu, yüksek veri mühendisliği ve hatta bireysel yaşam şekillerinde oluşacak olan değişiklikleri, topyekûn ele alma gerekliliğimizin olduğu aşikardır. Dolayısıyla, kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının da bu değişimlere ayak uydurmak için birlikte eylem planları düzenlemesi kaçınılmazdır. Dünyanın şu anki ve gelecekteki ekolojik durumunu sürdürülebilirlik kavramının altında ele almak mümkün. Bu anlamda, Yeşil Mutabakat kavramını da sürdürülebilirliğe ulaşmanın yol haritası olarak kabul edebiliriz.” sözlerine yer verdi. 

 

BAKANLIKTAN DESTEK

Açılış töreninde kürsüye çıkan Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber “Kongrenin ana temasından da belli olduğu üzere hızla tükettiğimiz kaynaklarımız bizi yeşil dönüşüme mecburi kılmıştır.  Biz de haksız rekabeti ortadan kaldırarak tüketicimize her zaman destek olmayı kendimize borç biliyoruz.” ifadelerini kullanırken, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sevil Azak Sungur ise “ Her geçen gün yenilikçi kozmetik ürünleri hayatımıza giriyor. Kurum olarak bizim görevimiz kurumumuza kayıtlı olan ürünlerin insan sağlığı ve güvenliği açısından teknik düzenlere uygun olmasını sağlamak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version