Ege Üniversitesinde sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatı yapılmaya başlandı

EÜTF Hastanesinde sırttan kapalı böbreküstü ameliyatı programı başlatıldı

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahisi Birimi yaptığı başarılı ameliyatla, sırttan gerçekleştirilen kapalı böbreküstü bezi ameliyat programını ilan etti.

 

Tıp eğitimi ve sağlık hizmet kalitesini sürekli artıran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde cerrahlar yeni tedavi ve ameliyat yöntemlerini uygulayarak şifa dağıtmaya devam ediyor. Türkiye’de önemli ve başarılı ameliyatlara imza atan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahisi Birimi tarafından bu kez de sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatı gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde gerçekleşen ameliyatı Türkiye’de robotik izsiz tiroid ameliyatının öncüsü olan ve yurt dışında bu konuda cerrahi eğitimler veren Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay’ın ekibinden Op. Dr. Yiğit Türk, hocamızla birlikte gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Makay ve ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin sağlık alanındaki saygın markası olan Tıp Fakültemiz akademisyenleri ileri teknolojik yöntemleri kullanarak hastalara şifa dağıtıyor. Türkiye’de hem endoskopik hem robotik izsiz tiroid ameliyatının öncüsü olan ve yurt dışında bu konuda cerrahi eğitimler veren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Özer Makay ve ekibi şimdi de sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Üniversitemize kattığı değer için kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

Prof. Dr. Özer Makay, “Böbreküstü bezi tümörleri, derin yerleşimleri sebebiyle zor ulaşılabilen ve oldukça fazla kanlanan organlardır. Bu nedenle, cerrahi olarak çıkartılmaları kolay değildir ve çok özen gerektirir. Bugün karından kapalı yöntemlerinin yanı sıra uygun hastalarımıza sırttan endoskopi yöntemini alternatif olarak sunabiliyor olmaktan dolayı mutluyuz. Her daim maddi ve manevi desteklerinin yanında ileri teknolojinin sürdürebilirliği için kararlı tutumundan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca Prof. Dr. Özer Makay, ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini ifade ederek, “Endokrin Cerrahisi ekibimizden Op. Dr. Yiğit Türk’ün bu konuda Almanya’da duayen olan Prof. Martin Waltz’dan eğitim aldı. Bu noktada Op. Dr. Türk’ü kutluyorum. Değerli katkıları için de Prof. Martin Waltz’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin içerisinde yer alan Op. Dr. Yiğit Türk ise “Ege Üniversitesi, kapalı böbreküstü ameliyatı programını 2008 yılında başlattı. Bundan dört yıl sonra ise böbreküstü bezi ameliyatlarını bir ileri teknoloji ürünü olan robotik yöntemle uygulamaya başladı. Teknolojinin yardımıyla, endoskopik ve robotik olarak karından Ege Üniversitesi’nde 10 yıldan fazladır uygulanan bu yöntemlere bugün sırttan endoskopik yöntem de eklendi. Bu yöntem, seçilmiş hastalara uygulanabiliyor. Özellikle karından ulaşılamayan kitlelerde, karında geçirilmiş ameliyatlara bağlı olarak yapışıklıkları olan hastalarda ve ufak kitleli hastalarda sırttan (retroperitoneal) endoskopik böbreküstü ameliyatı çok ideal. Hastanın ağrısı çok az olmakta ve yine her kapalı ameliyatta olduğu gibi erken taburcu olmakta ve normal hayatına kısa sürede dönüş yapabilmektedir”  dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version