Logo, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle sürdürülebilir dönüşüme katkı sağlıyor

Türkiye’de sürdürülebilirlik bilincinin işletmelerde yaygınlaşması ve uygulamalarla desteklenmesi yaklaşımıyla çalışmalarını sürdüren Logo Yazılım, bu çerçevede topluma, çevreye ve geleceğe yatırım yapıyor. Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle ekosisteminin sürdürülebilir dönüşümüne kalıcı katkı sağlamayı amaçlayan Logo, ekonomik ve toplumsal kalkınmayı desteklerken şirketlerin çevresel etkilerinin azaltmasında etkili oluyor. 

 

UNGC ve UNWEPs imzacısı olarak küresel eylem çağrısı niteliğinde olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını önemseyen Logo, faaliyetlerini bu amaçlar doğrultusunda şekillendiriyor. Yatırımcı İlişkileri Direktörü Canan Şenkut “Çevresel, sosyal, kurumsal yönetim ve ekonomik boyutlarıyla sürdürülebilirlik yaklaşımımızı strateji ve operasyonlarımızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu çerçevede BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, ile Eşitsizliklerin Azaltılmasına hizmet eden çalışmalar yürütüyoruz” diyor. 

 

Türkiye uygulama yazılımı pazarında en çok müşteriye sahip firma olarak ilk günden bu yana adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk temel değerlerine dayalı bir şekilde faaliyet gösteren Logo Yazılım, 2009 yılında itibaren BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil ve her yıl notunu artırıyor.   Logo’nun güncel kurumsal yönetim derecelendirme notu 10 üzerinden 9,28’dir. Şirket ayrıca sürdürülebilirlik performansıyla 2017’de gönüllülük esasıyla dahil olduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5 yıldır yer alıyor.

 

Logo’nun geliştirdiği ürünler ve sunduğu hizmetler, müşterilerin verimliliğini ve rekabetçiliğini artırırken izlenebilirlik sağlayıp kayıplarını, doğal kaynak tüketimini ve çevresel etkilerini azaltmalarına destek oluyor. Bunun yanı sıra risk yönetimini iyileştiriyor, çalışan ve müşteri memnuniyetinin yükselmesini sağlıyor.

 

Logo şimdi de Netsis ERP ürünü ile sürdürülebilirliği finansal odaklı olmaktan ileriye taşıyor. Netsis ERP, sürdürülebilirliği tüm boyutlarıyla ele alarak analiz ediyor ve çıktılar üretiyor. İşletmeler çıkan sonuçlara bakarak eylem planlarını ve hedeflerini belirleyebiliyorlar.

 

 

Logo Netsis ERP, sürdürülebilirliğin tüm boyutlarına fayda sağlıyor

 

Dijitalleşmenin sosyal, çevresel ve yönetişimsel alanda getirdiği iyileştirmelerle geleceğin daha iyi öngörülmesine katkı sağladığını belirten Şenkut şunları söyledi; “Türkiye’de iş yazılım sektörünün yenilikçi lideri olarak ürettiğimiz çözüm ve hizmetlerle, dijitalleşme alanında iş dünyasının sürdürülebilir bir ekonomik model geliştirmesine katkı sağlıyoruz. Giderek daha fazla sayıda şirket, sürdürülebilirlik çalışmalarının maliyetlerinin düşmesine ve gelirlerin artmasına katkıda bulunduğunu fark ediyor. Logo Netsis ERP ise ekonomik ve finansal sürdürülebilirlik odağının ilerisinde fayda sağlayarak sürdürülebilirliğin çevresel ve sosyal tarafına da hizmet ediyor.”

 

Logo Netsis ERP, diğer iş yazılımları gibi kullanıcılarına kolaylık ve hız sağlamasına ek olarak sürdürülebilirliği tüm boyutlarıyla ele alıyor ve çevresel sürdürülebilirliğe önemli bir katkı sunarak içinde bulunduğu ekosistemi bu yönde destekliyor. İşletmeler Netsis ERP’nin Sürdürülebilirlik 360 yaklaşımıyla çevrenin geleceğine sağladıkları katkıyı izleyebiliyorlar. Çözüm GEKAP, basım, bakım, finansal kayıtlar, atık ve fire başlıklarında birçok göstergeye kolayca ulaşılmasına olanak veriyor. Kullanım kolaylığı sunan görsel ve özet kategori bazlı raporlar sayesinde işletmeler kaynaklarını ve iş süreçlerini finansal, yönetimsel, sosyal ve çevresel açıdan daha verimli hale getirebiliyorlar. 

 

İşletmeler ayrıca, karbon ayak izi hesaplama eklentisi sayesinde hava ve kara ulaşımı, elektrik tüketimi ve ısınma değerleri başlıklarında girişi yapılan tüketimlerin toplam karbondioksit salımına ton cinsinden ne kadar etkisi bulunduğuna ve bu etkinin nasıl azaltılabileceğine ilişkin bilgilere de ulaşabiliyorlar. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version