Mobil şarj istasyonu projesi EVbee Türkiye yatırımcı rekoru kırdı

Elektrikli araç sahipleri için yerinde hızlı şarj imkanı sunan mobil şarj istasyon ağı EVbee, geçtiğimiz ay şirket paylarının 15’inin arzıyla çıktığı paya dayalı kitle fonlaması turunu rekorla tamamladı. Türkiye kitle fonlama sisteminde 2.440 yatırımcıya ulaşarak en fazla yatırımcısı olan girişim ünvanını kazanan EVbee, aynı zamanda 7.900.260 TL finansman elde ederek sistemdeki ikinci en büyük fon tutarının sahibi oldu.  

 

Geçtiğimiz ay kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinden yatırım turuna çıkan mobil şarj istasyonu projesi EVbee, turu hedefinin üzerinde kapattı. Elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonu arama, bulduğu istasyona giderken araç enerjisini tüketme ve araç bataryaları şarj olana dek aracın yakınında beklemek zorunda olma gibi problemlerine son vermek üzere geliştirilen proje, bir ay içinde 2.440 yatırımcıdan 7.900.260 TL fon toplayarak hem yatırımcı rekoru kırdı hem de Türkiye kitle fonlama sistemdeki ikinci en büyük fon tutarının sahibi oldu.   

 

AR-GE süreçlerini tamamlamış, ticarileşmeye hazır bir girişim olan EVbee; elde ettiği finansmanla hızlı şarj ünitesinin imalatını tamamlayacak ve tedarikçi yerli firmaların partner konumuna getirilmesini sağlayacak. Ardından üretilen araç, batarya dolum merkezi ve yazılım ile projenin  demosunu oluşturacak sistem ile yurt içi ve yurt dışı tanıtımını yaparak franchise yöntemi ile şubeleşme yoluna gidecek. Bu yatırım turunda girişim şirketine yatırım yaparak pay hisse sahibi alan yatırımcılar, ilk iki yılının sonunda Seri-A yatırım turuna çıkma potansiyeline sahip olan EVbee’nin yeni yatırım alması ve/veya kısmi exit durumlarında, oransal olarak satışa katılma hakkına da sahip olacak.

 

EVbee elektrik ihtiyacı duyulan her durumda kullanılabiliyor

EVbee, bir mobil istasyon olması nedeniyle sabit şarj istasyonlarının tamamına karşı büyük bir yenilik ifade ediyor. Türkiye’deki sabit şarj istasyonlarının 89’u normal hızda AC şarj istasyonlarıyken, EVbee DC enerji aktarımı ile elektrikli araçlara 120 kW düzeyinde hızlı şarj imkânı sağlıyor. Ayrıca EVbee’nin sadece kasasının üzerinde bulunan paneller ile yüzlerce elektrikli scooter’i hızla şarj edebilme kabiliyeti bulunuyor. Bu hızlı ve kolay hizmet, tüm elektrikli scooter üreticilerinin işlerini fazlasıyla kolaylaştıracak donanımda. Okullar, hastaneler, karakollar ya da fuar alanları gibi sabit noktalarda elektrik ihtiyacı duyan kuruluşlar da, DC’den AC’ye şarj hizmeti ile elektrik kesintisi ve jeneratör veya kesintisiz güç kaynağında arıza oluşması gibi ekstrem durumlarda EVbee’yi acil olarak çağırabiliyor. Bir hastane ya da bir yoğun bakım ünitesine elektrik sağlamak gibi acil durum hizmeti de verebilen EVbee, elektrik ihtiyacı hayati önem taşıyan bu birimler için de büyük bir değer önerisi sunuyor.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version