Katı gübrelere kıyasla bitkiler tarafından daha hızlı emilen sıvı gübre bitkiler için son derece faydalıdır. Topraktaki mikroorganizma sayısını artıran bu gübreler bitkinin daha hızlı büyümesini sağlar. Besin değerini artıran sıvı gübresi topraktaki ph değerini düzenler, bitkinin her döneminde kullanılabilir. Topraktaki su tutulumunu artıran gübreler tohumların daha hızlı şekilde çimlenmesini destekler. Doğru şekilde yapılan gübreleme ile bitkilerin sulama ihtiyacı daha az olur. Gübrenin bitkiye kattığı verim sayesinde ürünlerin raf ömrü ve kalitesi artar.
Sıvı gübre kullanırken su ile seyreltilir ve bitkinin kökü ile yaprak kısımlarına püskürtülür. Gübreleme için genellikle en uygun zaman akşamüzeri ya da sabah erken saatler olacaktır. Eğer gübrelenecek olan sebze açık alanda yetiştiriliyorsa ilk sulama ile gübrelemeye başlanır ve uygulama çiçek dökene kadar devam eder. Damla sulama ile gübreleme yapıldığında bitkinin veriminin ile 50 arasında arttığı görülür. Uygulamada gübre doğrudan bitki köküne bırakıldığı için hem gübre hem de su miktarında tasarruf edilebilir.
Sıvı Gübre Çeşitleri Fiyatları
En çok tercih edilen gübre çeşitlerinden biri olan sıvı gübre bitkideki besin eksikliğinin daha hızlı şekilde giderilmesini sağlar. Özellikle kuraklık ve kök çürüklüğü durumlarında etkilidir. Gübreyle ilgili çeşitlilik uygulama yönteminde ortaya çıkar. Damla sulama yöntemi yaygın kullanılsa da buna alternatif olarak püskürtme gübreleme yöntemi de tercih edilebilir. Uygulamaların işe yarar sonuçlar vermesi için tecrübeli ve bilgili kişiler tarafından yapılmasında fayda vardır. Püskürtme gübreleme yöntemi ile bitkilerin ürettiği şeker miktarı artar ve bu şeker kök kısmına yayılır. Gübrenin uygulama yöntemleri ve etkileri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilmek için https://www.hortiturkey.com/yazilar/sivi-gubre-nedir-ne-ise-yarar adresi ziyaret edilebilir. Elde edilen bilgilere göre kısa sürede gübreden en yüksek verime ulaşılır.