Zambak Bakımı ve Püf Noktaları  

Görüntüsü ve kokusuyla kendine hayran bıraktıran çiçeklerden biri hiç şüphesiz zambaklardır. Zambak bakımı ve püf noktaları  


Diğer çiçeklerden farklı olarak zambaklar ilkbaharın en güzel çiçeklerinden biridir. Zambaklar saksı bitkileri değil, bahçe bitkileridir. Birçok farklı zambak türü vardır ve ilkbahar mevsiminde açarlar. Tüm türlerinin çiçek açması nedeniyle çiçek severlerin gözdesi haline gelmiştir. Fakat zambak yetiştirmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bundan dolayı yazımızda zambak bakımı ve püf noktaları konusunu ele alacağız. 

Zambak Çiçeği Bakımı Püf Noktaları 

  • Direkt güneş ışığını sevmeyen bir bitkidir. Bu nedenle, çiçekler güneşte solabilir.  
  • Soğuk havalarda dikkatli olun çünkü çok soğuk havalarda kökler zarar görebilir.  
  • Saksıya dikmek istiyorsanız saksıyı yılda iki kez değiştirmelisiniz.  
  • Zambak bitkileri ilkbaharda çiçek açar ve kışın solmuş yeşil yaprakların arasından köklerini dinlendirir. 
  • Kış aylarında, zambak bitkileri soğuk değil ılık su ile sulanmalıdır. 
  • Zambaklar yılda iki kez beslenmelidir. Vitamin ve mineraller (seradan veya çiçekçiden temin edilebilir) çiçeklere topraktan verilmelidir. Bu işlem çiçeklerin ömrünü uzatarak daha iyi gelişmelerini ve daha güzel görünmelerini sağlar. 

Zambak Çiçeğinin Özellikleri 

Zambak, özellikle Liliaceae familyasından geldiği için lilyum çiçeği ile sıklıkla karıştırılır. Zambaklar ve lilyum çiçekleri yan yana konulduğunda aradaki fark çok bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.  

Zambak bitkisinin yaprakları gevrek ve narindir. Antenlerindeki polenler genellikle açık sarıdır ve kokusu lilyumlardan daha ağır ve hoş kokuludur.  

Zambak çiçeğinin gövdesi ince ve yaprakları lilyum kadar büyük değildir. Zambak yaprakları ince ve oldukça narindir. 

 

 

 

 

Exit mobile version